Barça

362 promeses de futur

Presentació. El Barça va presentar els seus equips de futbol formatiu en un acte marcat pel 40è aniversari de la Masia, en el qual va destacar la presència d’Ansu Fati i Carles Pérez

La tradicional presentació del futbol formatiu del FC Barcelona va tenir lloc ahir, a darrera hora de la tarda. En el 40è aniversari de la Masia, els 362 nens i nenes que integren els 21 equips de la base blaugrana, setze de masculins i cinc de femenins, van desfilar pel camp número 7 de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Des dels petits prebenjamins fins als ja professionals del Barça B es van fer la fotografia de rigor al costat del president del club, Josep Maria Bartomeu, i la resta de la comitiva d’executius i directius. Van participar en l’acte, entre d’altres, el director esportiu, Eric Abidal; el director del futbol formatiu, Patrick Kluivert; el secretari tècnic del Barça B, Jose Mari Bakero; i el director de relacions institucionals, Guillermo Amor. La directiva va estar representada per Silvio Elías, responsable del futbol formatiu professional; Maria Teixidor, responsable del futbol femení; i Xavier Vilajoana, responsable del futbol formatiu amateur i de la Masia.

Les estrelles del vespre van ser, però, Ansu Fati i Carles Pérez, que, tot i que participen en la dinàmica del primer equip, encara són jugadors del filial. “Sempre he volgut estar aquí, en el Barça. I vull seguir creixent aquí. Tant de bo m’hi quedi tota la vida”, manifestava el primer d’ells als micròfons de la televisió del club. Encara en edat juvenil, va fer 17 anys la setmana passada, Fati assegura que està vivint aquests últims mesos amb la màxima normalitat: “Els nois del juvenil continuen sent els meus amics, no ha canviat res.” Interrogat pel seu primer gol en el primer equip, el jove davanter va reconèixer que no s’ho podia creure. En termes similars es va expressar Carles Pérez: “Els millors dies de la meva vida són els dels partits contra l’Eibar, el del meu debut, i contra el Betis, el del meu primer gol en el primer equip.”

Els parlaments

Amb una maduresa impròpia de la seva edat, Emma Gálvez, la capitana de l’equip infantil aleví femení, i Pau Prim, el capità de l’infantil A, van obrir els parlaments. Més tard, Patrick Kluivert va aconsellar als nois i noies del planter blaugrana que fugin de l’autocomplaença. “El talent no ho és tot”, va començar dient. “Per arribar al primer equip us haureu d’exigir cada dia el màxim”, va afegir. “Heu de competir, créixer i escoltar els entrenadors”, va concloure el màxim responsable del futbol formatiu blaugrana. Per la seva banda, Josep Maria Bartomeu va tancar l’acte destacant el quarantè aniversari de la Masia i el reconeixement que ha merescut per part de la revista Forbes com la millor escola de futbol del món. “La directiva de Josep Lluís Núñez va tenir, fa 40 anys, una visió de futur molt encertada. Ara la Masia representa la fidelitat a la nostra història, la confiança en el present i l’esperança en el futur”, va dir també el president del FC Barcelona. Bartomeu es va mostrar orgullós que els quatre capitans del primer equip siguin futbolistes que han passat pel futbol formatiu del club i va subratllar la creació de l’àrea de metodologia, sota la direcció de Paco Seirul·lo.

NOIS I NOIES

275
jugadors
integren els equips del futbol formatiu masculí del Barça.
87
jugadores
integren els equips del futbol formatiu femení blaugrana.
Els dos millors dies de la meva vida són els dels partits contra l’Eibar i contra el Betis
Carles Pérez
JUGADOR DEL FC BARCELONA
És un orgull que els quatre capitans del primer equip s’hagin format a la Masia
Josep M. Bartomeu
PRESIDENT DEL FC BARCELONA
Sempre he volgut estar en el Barça. I vull seguir creixent aquí. Tant de bo m’hi quedi tota la vida
Ansu Fati
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)