Ter Stegen salva els mobles

Champions. El Barça guanya el Dinamo de Kíev per 2-1 amb gols de Messi i Piqué, en un partit horrorós dels blaugrana i amb Marc-André ter Stegen en mode heroi en el seu retorn

Tercera victòria del Barça de Koeman en aquesta Champions. Tres de tres i nou punts. L’equip blaugrana es consolida en el primer lloc del grup G. El millor d’avui, això sí, el resultat (2-1). Mal partit del Barça. Imatge preocupant. Després dels dos bons partits contra el Ferencváros i la Juve, avui actuació nefasta contra un Dinamo de Kíev castigat pel coronavirus i amb moltíssimes baixes, que si no arriba a ser pel partidàs de Ter Stegen hauria pogut marxar del Camp Nou amb algun punt, potser els tres.

El partit ha començat de forma immillorable pel Barça. Penal de Popov a Messi en el minut 5 de partit i gol de l’argentí. El seu quart gol de penal seguit aquesta temporada. Només un minut després Pedri ha estavellat una pilota al travesser. El Barça ha tingut uns vint primers minuts de joc molt bons, però a partir d’aquí res de res. Malament en atac, malament en defensa i malament en intensitat.

El Dinamo ha anat creixent a mesura que avançaven els minuts i Ter Stegen, que no jugava des del 14 d’agost, ha estat gegant. El millor del partit. Tres aturades brutals. Primer una gran mà per desfer la rematada de cap de Buyalski (30’), després posant un peu prodigiós davant Supryaha (52’) i tercera gran aturada de la nit en un u contra u davant Tsygankov (67’). Espectacular l’alemany.

El Barça ha tornat a evidenciar problemes greus amb el gol i sort n’ha tingut d’una rematada de cap de Gerard Piqué (65’).

Ha estat una nit de porters. Brutal Ter Stegen i partidàs també de Neshcheret, que amb només 18 anys d’edat i en tot just el seu segon partit com a professional, s’ha doctorat al Camp Nou. El Barça no ha jugat bé, però en les poques oportunitats de gol que ha tingut ha trobat una gran resposta de Neshcheret. Grans aturades davant Pedri (41’) i Ansu en el primer temps (44’) i també per desfer el xut de falta de Messi en la segona part (57’), i un cop de cap de Sergi Roberto (63’) i un altre xut de Dembélé en el tram final del partit.

Koeman decebut amb la imatge del seu equip i beneït retorn de Ter Stegen. Dissabte, el Barça rep el Betis en la lliga abans de l’aturada del mes de novembre. Urgeix guanyar i millorar la imatge d’avui.