Barça

Dinar de profit

Joan Laporta, Rafa Yuste i Ronald Koeman mantenen una trobada en un restaurant de Barcelona per parlar del que ha passat en aquest final de curs i també del futur de l’entrenador holandès i del que necessita la plantilla

L’esperada trobada entre el president del Barça, Joan Laporta, i l’entrenador del primer equip, Ronald Koeman, es va produir ahir al migdia. Mandatari i entrenador es van reunir per dinar al restaurant Via Veneto de la part alta de la ciutat de Barcelona. També hi era Rafa Yuste, vicepresident esportiu del club, que hores abans havia passat per la ciutat esportiva Joan Gamper per desitjar sort a l’equip femení que entrena Lluís Cortés per a la final de la Champions de diumenge a Göteborg. La trobada va començar cap a les dues del migdia i va durar unes dues hores i mitja. Ningú va fer declaracions a la sortida del restaurant, però tothom coincideix a explicar que el dinar va anar molt bé.

Laporta volia parlar amb Koeman per saber de boca de l’entrenador què ha passat en els últims partits de lliga, sobretot contra el Granada, l’Atlético de Madrid i el Llevant. El Barça només hi ha sumat dos punts de nou possibles, i ha dilapidat les seves possibilitats de guanyar el títol. El president volia explicacions de per què l’equip, després d’una espectacular remuntada en el campionat, havia caigut en el moment decisiu.

Koeman va donar respostes i, evidentment, els tres comensals van parlar del futur de l’entrenador i també de la plantilla. Laporta va tornar a mostrar la seva confiança a l’holandès, que té un any més de contracte. Han aparegut dubtes en algun sector de la junta directiva respecte de la continuïtat de Koeman en les últimes setmanes, però tot indica que l’holandès acabarà complint el seu contracte. Segons explicava ahir ESPN, el Barça s’havia interessat pel futur de Hansi Flick, però el tècnic del Bayern ho serà de la selecció alemanya després de l’Eurocopa. També agradava Julian Nagelsmann, que ha signat precisament pel Bayern procedent del Leipzig. Amb el nom de Xavi Hernández sempre present tot i la renovació del de Terrassa fins al 2023 amb l’Al-Sadd, això sí, amb clàusula de sortida si és al Barça, la decisió definitiva respecte a la banqueta, per a la qual també ha sonat Erik ten Hag, continua sense ser definitiva, però amb Koeman amb moltes possibilitats de continuar un any més per tornar a guiar una plantilla que no podrà tenir gaires reforços.

Laporta, Yuste i Koeman també van parlar de les necessitats que té la plantilla. El central català Èric Garcia arribarà des del Manchester City amb la carta de llibertat i també s’haurà de reforçar la davantera. En aquest sentit, dos futbolistes tenen ja converses avançades amb el Barça per arribar també amb la carta de llibertat. Sergio Agüero, segons fonts de la negociació, té un preacord amb el Barça i un 70% de possibilitats de ser blaugrana les dues properes temporades. L’argentí, amic de Messi, arribaria gratis i havent acceptat cobrar menys dels 12 milions d’euros que guanya en el Manchester City. En el dinar d’ahir, Koeman va saber del preacord amb el Kun i va insistir que també vol reforçar la part ofensiva de l’equip amb el seu compatriota Memphis Depay, un altre jugador que arribaria amb la carta de lliberta des del Lió. Segons el diari Marca, el Barça té també ja tancat un preacord amb el davanter holandès. Els dos fitxatges són compatibles, tot i que el de Depay estaria condicionat a la continuïtat de Koeman a la banqueta, que sembla més propera després del dinar d’ahir.

KOEMAN

No hi cap decisió definitiva, però sembla més a prop de quedar-se

AGÜERO

El seu fitxatge està encarrilat i Koeman ho accepta, però també vol Depay

DEPAY

El Barça hi té un preacord condicionat al fet que Koeman continuï

Més baixes per jugar contra el Celta

Amb la lliga perduda després de l’empat contra el Llevant i la victòria de l’Atlético de Madrid contra la Real Sociedad, el Barça jugarà diumenge contra el Celta amb un equip que acumularà unes quantes baixes. A les ja sabudes per lesió de llarga durada de Coutinho i Ansu Fati, s’hi han sumat, després del partit contra el Llevant, tres baixes més. De Jong complirà partit de sanció per acumulació de targetes, i Sergi Roberto i Araujo ja no podran jugar més aquesta temporada per lesió.

En el dinar que van fer ahir Laporta, Koeman i Yuste també van aparèixer els noms de Mingueza i Ilaix Moriba. Què cal fer amb ells? Han d’estar a disposició de Koeman diumenge o han de reforçar el filial de García Pimienta a Extremadura contra l’UCAM Múrcia en el primera partit del play-off d’ascens a segona divisió A? Ahir, cap dels dos jugadors apareixia en la llista d’expedicionaris cap a terres extremenyes, però es valora que, com a mínim, el migcampista acabi viatjant amb el filial per jugar contra els murcians.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)