Barça

“M’hauria agradat gaudir més de l’època de Guardiola”

Leo Messi. A set dies de disputar el cinquè mundial de la seva carrera, l’argentí recorda els temps més gloriosos que va viure al Barça

A les portes del seu cinquè mundial, i qui sap si l’últim de la seva carrera, Leo Messi va repassar la seva trajectòria en una xerrada amb Jorge Valdano al programa Universo Valdano de Movistar+. L’argentí va recordar els seus inicis i com li va costar separar-se de la seva família quan va marxar cap a Barcelona. “Sentia que era culpa meva que estiguéssim separats, però no veia cap altra cosa que no fos triomfar al Barça.”

Dit i fet. Després de fer eclosió en un Gamper “que ho va canviar tot”, Messi ho va guanyar tot amb el club blaugrana, especialment sota la batuta de Pep Guardiola, l’entrenador que el va reconvertir en un fals nou. Una època que Messi va gaudir, però no prou. “Va ser una etapa extraordinària en què es va ajuntar Guardiola amb una generació única. Sabíem que guanyaríem contra qualsevol. Em penedeixo de no haver-ho gaudit més. Ho fèiem tot tan fàcil i natural que no ens adonàvem del que estàvem fent. Amb el pas del temps veus que va ser una cosa única”, va explicar Messi, que va destacar que el tècnic de Santpedor “té quelcom especial”, si bé li troba certes similituds amb Luis Enrique. “A l’hora de preparar els partits s’assemblen. Tenen més o menys la mateixa filosofia. Reconeixes els seus equips: la selecció espanyola és seva”, va assegurar.

El mundial de l’Argentina

D’aquí a set dies, la selecció argentina debuta en el mundial contra l’Aràbia Saudita (11 h). Molts veuen el combinat de Scaloni com un dels candidats, sobretot després d’alçar la copa Amèrica l’any passat. Messi rebaixa l’eufòria. “Arribem en un bon moment, però no podem caure en l’error de creure que som els favorits. Hem d’anar pas a pas”, va reconèixer el capità de l’albiceleste. Amb la selecció, Messi va viure moments complicats, va ser criticat en moltes ocasions després de diverses finals perdudes. Ara és diferent. “Hem canviat la mentalitat de la gent: no només es mira el resultat, sinó també el recorregut.” Tot el país confia en la seva figura, més que mai, per triomfar a Qatar. Pot ser la seva última oportunitat.

LES FRASES

No veia cap altra cosa que no fos triomfar al Barça. El Gamper del 2006 va canviar la mirada i la idea que tenia el club de mi
Amb Guardiola ho fèiem tot fàcil. Amb el pas del temps t’adones que va ser una cosa única
Leo Messi
jugador del psg
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)