El Barça guanya sobre la botzina i es manté invicte (2-1)

La ratxa triomfal del Barça a casa continua pels pèls. La Real Sociedad ha estat a punt d’esgarrapar un punt, fins i tot tres, de l’estadi Johan Cruyff, però un gol de Lucy Bronze en el darrer minut ha donat una nova victòria a l’equip de Giráldez, que també continua invicte en lliga.

Ha estat el partit més complicat per al Barça en molt de temps. La Real Sociedad de la catalana Natàlia Arroyo ha estat un rival duríssim, que ha firmat una actuació magnífica i plena de personalitat sobre la gespa del Johan Cruyff. El conjunt donostiarra, intens en la pressió, dificultava la sortida de pilota i la circulació blaugrana, que no acabava de trobar línies de passada. Tot i això, les primeres ocasions han estat per a l’equip de Jonatan Giráldez. Entre Oshoala i Paralluelo han perdonat un parell d’accions clares i amb avantatge dins l’àrea, ben tapades per la defensa visitant. La primera de la Real ha arribat al minut 18, amb una cavalcada de Jenssen, que ha definit molt malament davant Paños. El Barça ha tingut les més clares a través de Paralluelo, però la portera Nanclares ha tancat amb pany i forrellat la seva porteria. La Real, valenta, ha acabat la primera part a un gran nivell i Paños ha evitat el 0-1 de Franssi en un cara a cara (38’). Els avisos donostiarres han acabat amb el 0-1, obra de Le Guilly al minut 44 després d’un xut creuat impossible per a Paños.

Giráldez ha introduït quatre canvis al descans per intentar canviar el rumb del partit, que estava decantat cap al bàndol de la Real tant en el marcador com en les sensacions. Rolfö, Crnogorcevic, Mariona i Geyse han entrat per Rábano, Pina, Salma i Oshoala. El Barça s’ha tornat més perillós i incisiu, però no ha empatat fins al minut 62. Un córner ha acabat amb la rematada de Marta. Nanclares ha pogut aturar-la, però la pilota ha quedat morta i de nou la capitana ha posat la bota per empatar (62’). Una acció protestada per les jugadores visitants, ja que la lateral blaugrana estava en fora de joc. Els últims minuts del duel han estat un intercanvi de cops. Tant el Barça com la Real Sociedad han tingut ocasions per desfer l’empat, tot i que la més clara l’ha tingut l’equip visitant en un córner, però Mapi León ha tret el gol sobre la línia (81’). També Rolfö ha fregat el gol en el 89’ amb una canonada des de la frontal, però Nanclares ha tret una mà salvadora. En el córner següent, el Barça ha esfumat les il·lusions de la Real. La centrada de Mapi l’ha rematat al segon pal Lucy Bronze per donar la victòria a les blaugrana pràcticament sobre la botzina (90’). El Barça es manté líder amb 33 punts de 33 possibles.