El Barça necessita la pròrroga per superar l’Intercity

El Barça ja està classificat pels vuitens de final de la copa. En el seu debut en aquesta edició, els de Xavi Hernández han hagut de patir més de l’esperat per superar l’Intercity, equip de primera Federació. I és que un hat-trick de Soldevila ha igualat en fins a tres ocasions els gols de Ronald Araujo, Dembélé i Raphinha. A la pròrroga, Ansu Fati ha fet la diana decisiva que ha donat la victòria als blaugrana (3-4).

El Barça ha volgut posar terra de per mig des del primer instant per evitar sorpreses, i ràpidament s’han fet amb la possessió de la pilota atacant constantment la porteria rival. En el minut 2, en la primera arribada de perill, Pablo Torre ha estat a punt d’enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut des de dins l’àrea que ha marxat desviat. En la següent, els blaugrana ja no han perdonat. A pilota aturada, en el primer córner del duel, Ronald Araujo ha aprofitat la feblesa defensiva de l’equip alacantí per batre a Gaizka amb una contundent rematada de cap (4’). A mesura que han anat passant els minuts, el guió del matx ha estat el mateix. El Barça no donava cap opció a l’Intercity, que es veien incapaços de sortir jugant amb la pilota controlada. Tot i això, els de Gustavo Siviero, han estat a punt d’empatar el matx en el 18’. En un contracop de llibre, Aarón se n’ha anat per velocitat i ha regatejat a Iñaki Peña, però Araujo ha estat providencial evitant el gol sobre la mateixa línia de gol. Tot i que el Barça ha tingut diverses ocasions per fer el segon, el partit ha perdut força i intensitat en els últims minuts de la primera part i s’ha arribat al descans amb aquest 0 a 1 en el marcador.

Al començament de la segona part, Dembélé n’ha tornat a tenir una altra de claríssima, amb un xut a la frontal de l’àrea petita que ha refusat Gaizka en una gran intervenció. Per la seva banda, l’Intercity ha optat per arriscar en els últims 45 minuts, canviat l’estructura de l’equip, amb un davanter en punta. Aquest canvi en el pla de partit ha donat els seus fruits. En el minut 58, a la sortida d’un córner, Soldevila ha igualat el duel. Dembélé, però, ha sortit al rescat en el 65’ per tornar a posar el Barça al capdavant del marcador. Els locals, molt més atrevits i sense res a perdre, han aprofitat la poca contundència defensiva dels blaugrana per tornar a igualar el matx en el 74’ amb un altre gol de Soldevila. Aquest cop, però, l’alegria ha durat ben poc. I és que en la següent jugada, Raphinha ha rematat a plaer per fer el 2 a 3 després d’una centrada mil·limètrica de Jordi Alba. Després d’uns minuts amb intercanvis de cops, l’Intercity, que no es donava per vençut, ha tornat a igualar el marcador amb un altre gol de Soldevila. Amb aquest 3 a 3 s’ha arribat a la pròrroga.

En aquest temps “extra” el Barça ha continuat sent superior, però no trobava la manera de materialitzar les nombroses ocasions que estaven disposant. Fins que en el 103’ ha aparegut Ansu Fati, que amb un xut des de la frontal ha tornat a avançar als culers i ha sentenciat l’eliminatòria.