Barça

El jugador sense recanvi

Llegenda. Sergio Busquets, que va jugar el seu partit 700 amb el Barça contra el Betis, podria aixecar el seu primer títol com a capità blaugrana

A casa o a fora. El Barça busca i rebusca. Gairebé 15 anys després de debutar amb el primer equip, s’acosta el moment del seu adeu i és habitual que Xavi hagi de respondre a preguntes similars: “Què passarà quan Busquets no hi sigui?” o “Qui pot fer de Busquets?”. Perquè, sí, la marxa del capità sembla més a prop que mai. El migcampista de Badia del Vallès acaba contracte aquesta temporada i els rumors que el situen als Estats Units ressonen amb força. Als 34 anys, Busquets viu la seva quinzena temporada de blaugrana i ningú l’ha pogut treure de la titularitat des que s’hi va aferrar. El mig centre que tants entrenadors han elogiat. El far del millor mig del camp de la història del Barça, format per ell, Xavi i Iniesta.

Busquets és l’únic supervivent d’aquell equip que va tocar el cel amb Guardiola. La marxa de Piqué l’ha deixat sol, amb el braçal de capità que va heretar el curs passat després de la marxa de Leo Messi. L’argentí va aixecar el darrer títol que va aconseguir el club blaugrana, la copa del 2021. Després de rebre el trofeu a la graderia, va baixar a la gespa amb els companys i va cridar Busquets perquè fes volar la copa amb ell. Un gest que, malgrat que ni el mateix Messi ni ningú ho esperava, es va convertir en premonitori: el pas de capità a capità. El de Badia podria guanyar avui el primer títol com a màxim representant de l’equip. “Tant de bo pugui aixecar el meu primer títol com a capità. És una motivació més”, va explicar en la prèvia. Ho faria la mateixa setmana en què ha arribat als 700 partits amb la samarreta blaugrana. Només el superen Messi i Xavi. “Soc molt feliç. És espectacular i tot un somni. Només dos jugadors han arribat a aquesta xifra i he tingut el plaer de coincidir amb ells. Sempre he estat del Barça, és el millor club del món i el de la meva vida”, va afirmar. Per posar-hi una cirera més, si Busquets juga avui, signarà el seu clàssic número 45 i igualarà així Messi i Sergio Ramos, els futbolistes amb més Barça-Madrid disputats.

El 30 de juny acaba contracte, però Busquets calla. “No hi ha novetats i no he decidit res. El que importa és el present. Estem concentrats a afrontar la final, que és el més important. No m’ho pregunteu, perquè no ho diré”, va respondre el capità quan li van preguntar pel seu futur. El relleu pot ser a casa o a fora. Xavi ja ha utilitzat De Jong en més d’una ocasió en la posició de mig centre i ha deixat Busquets a la banqueta. El neerlandès ha rendit i és una opció. Molts parlaven de Nico, ara cedit al València. De fora en sonen d’altres, però de moment Busquets continua comandant el mig del camp del Barça. Passi el que passi, la d’avui podria ser una final molt especial per a ell.

Si juga, igualarà Messi i Ramos com a jugadors amb més clàssics: 45
Amb el futur incert, el Barça busca un relleu en la seva posició
El migcampista de Badia acaba contracte aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)