Barça

Xavi: “La gana i l’ambició són innegociables”

Xavi Hernández es troba a les portes de guanyar el seu primer títol com a entrenador del Barça i assegura que tot l’equip està molt motivat per aconseguir-lo. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El Madrid

“Veig el Madrid com sempre. És un rival molt fort en tots els aspectes: està treballat tàcticament i físicament, és bo en les transicions i té jugadors per a marcar diferències. És l’actual campió de lliga i d’Europa. Sempre és el Madrid. En les finals té un gen competitiu molt gran i tot això ho hem d’igualar per superar-lo i guanyar la supercopa. Estem molt motivats i il·lusionats. Aquest títol significaria molt per a nosaltres i més en un clàssic. Ens donaria moral i confiança per continuar treballant. Passi el que passi haurem de seguir, però amb un títol tot canvia”.

La importància de la mentalitat

“L’aspecte psicològic és fonamental. Potser ells tenen un punt d’avantatge perquè han jugat més finals i tenen més experiència en aquests partits, però ens ha de poder l’ambició i la gana de guanyar títols. Ho hem de demostrar i és innegociable. Hem d’anar a guanyar títols i ens ho hem de creure. Quan ens ho creiem, juguem molt bé. Quan deixem de fer les nostres obligacions, no tant. Hem d’estar preparats i controlar les nostres emocions davant un Madrid fort. És un moment especial per a nosaltres”.

Iniciar un cicle guanyador

“Tenim molts jugadors que no guanyat cap títol i ho hem de veure com un avantatge per aquesta fam que tenen. És una oportunitat molt bona per a ells. Els veterans han de demostrar categoria i experiència”.

Menys descans que el Madrid

“El tema físic no és cap excusa. Hi ha jugadors que van acabar amb molèsties, però en principi estaran tots disponibles. És una final i s’hi ha d’estar encara que estiguis mig lesionat. Quan comences a jugar a futbol ho fas per això, per jugar finals. Per a molts jugadors el Barça és el club dels seus amors i al davant tindran el Madrid, el gran rival. No es pot demanar més. No tenim por ni ansietat. Estem davant una oportunitat d’or”.

El seu primer títol

“Sempre ho he dit: és el Barça qui ha de guanyar, no jo. Intentaré plantejar la final per a fer-ho. Hi hem de posar els cinc sentits. Ens fa especial il·lusió aquest títol”.

El clàssic de la lliga

“Arribem en moments diferents. Ara no tenim baixes, per exemple. Intentarem mostrar la nostra personalitat i el nostre model de joc, controlar les seves transicions i desarmar-los en defensa”.

Araujo de lateral

“És un dels millors defenses del món en l’un contra un, corregint i cobrint l’esquena, que és on patim més perquè tenim la línia molt amunt. Ens dona lideratge i seguretat i és una opció, però en tenim d’altres. Ell ho ha fet bé”.

Plantejament

“Tenim moltes variants: posar quatre migcampistes, una línia de tres al davant, etc. Tot va en funció del rival. No he decidit com jugarem. Veurem com estan tots avui i triarem allò que sigui millor per a l’equip. No crec que es tracti d’individualitats. Això va més enllà dels noms propis i tothom ha d’estar preparat”.

El Madrid i les finals

“Les estadístiques estan per a canviar-les. Recordo que jo també he tingut molta sort en les finals, així que endavant. Serà difícil, però sempre vull pensar en positiu”.

Clàssic menys tens

“Ha de ser així. Aquella etapa –la de Mourinho– no va ser positiva per a ningú. No vam donar bona imatge, cap dels dos equips. Hem de mostrar aquesta cavallerositat. Amb Ancelotti tinc bona relació, l’admiro. A ell i a molts dels seus jugadors. Hem d’anar per aquesta línia. Es tracta d’una guerra esportiva, res més”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)