Barça

Xavi: “És fàcil relaxar-se ara i ho hem d’evitar”

Després de guanyar la supercopa i superar ronda en la copa, torna la lliga. El Barça rep demà el Getafe al Camp Nou (18.30 h) amb l’objectiu de continuar líders en solitari. Xavi Hernández ha deixat clar que els de demà són punts vitals. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El Getafe

“És un equip que treballa molt bé la línia defensiva i té un bloc molt rocós. Acostuma a jugar amb cinc defenses i és un conjunt molt físic i amb un futbol molt directe. Serà realment difícil i ens costarà. Imagino que jugarà amb un bloc baix o mig. Haurem de tenir paciència, circular ràpid la pilota i atacar els espais. És un d’aquells partits que es poden encallar, però espero que el moment de forma i confiança que tenim ens ajudi a guanyar i sumar tres punts importantíssims”.

Moment per donar un cop a la lliga?

“Hem perdut punts al Bernabéu, un camp molt difícil, i contra el Rayo i l’Espanyol. En aquests dos partits ens veien com a favorits. Demà és un partit d’aquests, que es pot complicar. Qualsevol duel és difícil. Crec que no tenim un calendari fàcil, sinó que és molt exigent”.

Tres davanters o quatre migcampistes?

“Depèn del partit. És bo tenir alternatives, així el contrari tampoc sap com jugarem ni com atacarem. En aquests moments tenim tres puntes, a més d’Alarcón. És una opció”.

Araujo i De Jong

“Estan disponibles, però és cert que tornen de molèsties i demà decidirem. Jo pregunto als jugadors quines sensacions tenen i si es veuen al 100%, perquè ara no podem jugar amb gent al 80%. Cada partit és una final i demà tenim en joc punts importants”.

Un dels millors moments de la temporada?

“Sí. També vam tenir una ratxa bona després de l’empat contra el Rayo, però la victòria contra el Madrid ha suposat un títol i significa molt per a nosaltres. Ens dona confiança i moral i ens ho fa creure més. Ara hem de mantenir el nivell. Queden tres títols més i els volem o, com a mínim, lluitar-los fins al final”.

Com mantenir la concentració?

“Doncs mantenint l’exigència o, fins i tot, incrementar-la. És molt fàcil ara relaxar-se i ho hem d’evitar. Hem de fer que tothom se senti important i participi. Es pot jugar millor. Vam fer un partit excel·lent i brillant contra el Madrid, però cal mantenir el nivell per aconseguir més èxits”.

El mercat d’hivern

“Memphis ha marxat perquè ho ha demanat. Tenia la proposta de l’Atlético, ho vam parlar i va demanar sortir. No es trobava còmode. Necessitava jugar i sentir-se més útil i important. Ho vaig entendre. Sortim guanyant tots perquè el club ingressa diners. Veurem què podem fer perquè depenem del fair-play i a hores d’ara està difícil la cosa. Si podem reforçar-nos, millor. Però ja vaig dir que no seria urgent”.

“No he demanat cap jugador. Tenim una plantilla d’alt nivell i no és fàcil trobar algú en el mercat d’hivern que millori el que tens. Si ens quedem com estem, encantat”.

Carrasco

“El club es guarda l’opció i a final de temporada veurem si la fem servir o no, depenent del que ens interessa i on estem”.

La Real Sociedad i la copa

“Demanàvem jugar a casa amb el públic perquè per a nosaltres és un avantatge. Estant bé, pocs punts o eliminatòries se’ns poden escapar al Camp Nou. És el que pensem, després la realitat potser serà una altra, però els jugadors s’animen amb la gent. Ens ha tocat el rival més en forma del futbol espanyol. Imanol està fent una feina extraordinària, però em quedo amb què juguem a casa i que el sorteig no ha anat tan malament. Ho hem de demostrar al camp”.

Christensen

“Em dona molta confiança i seguretat. Per la seva zona passen poques coses. Ho soluciona tot bé i transmet sensació de tranquil·litat. Fa moltes coses bé: té una sortida de pilota excel·lent, un bon joc aeri i és agressiu quan toca. Està content i cada vegada s’atreveix més, a banda de dominar millor l’idioma. És un fitxatge molt bo i ha fet una progressió molt bona”.

Ansu

“Té un paper decisiu. És un futbolista diferencial i determinant. Està sent important i ho serà més en aquests partits sense Lewandowski”.

Ferran Torres

“Està bé. L’únic que no li surt és el gol. Quan un futbolista tan capacitat per marcar diferències no participa en el gol, la confiança baixa. Necessita sentir-se important un altre cop, però farà gols”.

Dani Alves

“És difícil comentar una situació així. Estic sorprès i impactat, una mica en estat de xoc. Coneixem el Dani, com és i com ha estat amb nosaltres. És un tema de la justícia i dictarà el que sigui, aquí no podem entrar. No puc dir res més. Em sap greu per ell”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)