Barça

Dia de derbi(s)

El Barça de Xavi i el Barça de Jasikevicius visiten avui Montilivi i Fontajau, amb Girona com a capital de l’esport català per un dia

Míchel té les baixes dels dos centrals titulars i Lewandowski completa avui la sanció; repetirà Ansu

El món de l’esport mira avui cap a Girona. Dia gran. Un Girona-Barça a Montilivi (16.15 h, DAZN) i un Bàsquet Girona-Barça a Fontajau (20.45 h). Doble ració d’espectacle. Xavi Hernández i Sarunas Jasikevicius, separats per menys de cinc quilòmetres de distància amb Joan Laporta cobrint-los les espatlles i un únic objectiu: la victòria. Xavi s’estrena a Montilivi com a entrenador. Mai ha perdut el conjunt blaugrana en cap de les seves tres anteriors visites a l’estadi del Girona. En l’últim precedent, del gener del 2019, el Barça hi va guanyar 0-2 amb gols de Nélson Semedo i Leo Messi. Fa només quatre anys d’això, però sona a la prehistòria.

El Barça sabrà dilluns el nom del seu pròxim rival en les semifinals de la copa. L’equip és a només tres partits d’aixecar un altre títol i l’amenaça de viure un nou clàssic és ben real. Entre el barcelonisme hi ha entusiasme per reviure un altre cara a cara contra el Real Madrid després de l’èxit de la supercopa, però abans del sorteig de dilluns el líder visita un estadi de Montilivi on el Girona no perd des del 2 d’octubre contra la Real Sociedad (3-5). Curiosament, aquell dia Bernardo i Juanpe van ser la parella a l’eix de la defensa. No han repetit des d’aleshores i avui tornaran a coincidir com a socis perquè el recentment renovat Santi Bueno està sancionat i David López, lesionat. Míchel no tindrà la seva parella de centrals titulars, però Xavi tampoc tindrà Robert Lewandowski, que després del partit contra el Girona ja haurà quedat net dels tres partits de sanció que li van clavar. Sense Lewandowski, Ansu Fati serà qui actuï de 9, com va fer el dia del Getafe. En defensa, Xavi podria introduir canvis respecte al partit de dimecres passat contra la Real. Marcos Alonso, Sergi Roberto, Jordi Alba i també Eric són candidats a entrar en l’onze. Pedri, que va acabar amb molèsties el partit de copa, podria descansar.

El Girona, que ha encaixat en totes les jornades almenys un gol –el Barça acumula 13 porteries a zero–, ve de veure estroncada la seva millor ratxa de jornades sense perdre a primera (set) en un estadi de La Ceràmica on va ser objecte d’un arbitratge lamentable per part de Del Cerro Grande, amb dos penals inexistents assenyalats en el temps afegit. Viktor Tsygankov i Alex Callens, les novetats en el mercat d’hivern, podrien viure avui el seu debut amb una samarreta del Girona que ja no lluiran ni Manu Vallejo ni Samu Saiz. El primer ha marxat a l’Oviedo i el migcampista va oficialitzar ahir la seva desvinculació del club gironí i enceta una nova aventura al futbol turc, a les files del Sivasspor. S’espera un Montilivi ple de gom a gom.

NOVETATS A L’EIX

Bernardo i Juanpe, titulars avui, no juguen junts des del 2 d’octubre

Amb la senyera a Montilivi

El Barça va presentar ahir un nou equipament sota el lema +Catalunya +Barça, amb la senyera al pit. L’equip de Xavi l’estrenarà avui contra el Girona. L’equip de bàsquet també la portarà contra el Bàsquet Girona i el femení ho farà demà a Tenerife.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)