Barça

Cadis

Invicte al Camp Nou des del seu retorn a primera

Val més no refiar-se

El Cadis no ha perdut al Camp Nou des que va tornar a primera, amb quatre de sis punts sumats en les últimes dues visites

El curs passat els blaugrana van perdre per 0-1 amb un gol de Lucas Pérez en el minut 48 i un partidàs de Ledesma i van dir adeu a la lliga

Més d’una dècada i mitja. Exactament, 16 anys, 10 mesos i 19 dies. Aquest és el temps que ha passat des de l’última victòria del Barça contra el Cadis al Camp Nou. Va ser el 30 d’abril del 2006 quan l’equip orientat per Frank Rijkaard es va imposar al conjunt andalús gràcies a un únic gol de Ronaldinho. Aquest triomf va deixar els blaugrana amb un match-ball per alçar la seva segona lliga consecutiva, que es van adjudicar en la jornada posterior en vèncer també per la mínima el Celta amb gol de Samuel Eto’o. En aquella mateixa temporada, el Cadis va baixar a segona i no tornaria a la màxima categoria estatal fins al curs 2020/21. Des d’aleshores la sort no ha anat de cara per als blaugrana, que han vist com el Cadis s’ha convertit en la seva bèstia negra, amb un balanç de dos empats, dues derrotes i només una victòria. Si només mirem els partits disputats al feu blaugrana, la dada encara sorprèn més: un empat i una derrota. Els 4 de 6 punts sumats en les dues últimes visites al Camp Nou demostren que el conjunt andalús ha trobat el camí de com fer mal als culers en la seva pròpia casa. Avui, els de Sergio González tornen a visitar el líder amb l’objectiu de repetir aquestes gestes i allunyar-se encara més del descens, que ara mateix tenen a 2 punts. Contra un rival a priori accessible, els blaugrana val més que no es refiïn ni un pèl. La història ho demostra.

En la temporada 2020/21, amb Koeman a la banqueta, els blaugrana van deixar enrere una ratxa de set victòries consecutives en lliga després de cedir un empat contra el Cadis en la jornada 24. El Barça es va avançar amb un gol de Messi des dels 11 metres, però en el minut 88 un error clamorós de Lenglet, cometent un penal ridícul sobre Sobrino, va permetre que Álex Fernández situés l’empat definitiu al marcador. Un resultat que va provocar que el Barça perdés pistonada en la lluita per la competició domèstica en no aprofitar l’ensopegada de l’Atlético, qui acabaria proclamant-se campió, contra el Llevant.

El curs passat, el partit es va disputar en la jornada 32, amb un Cadis situat en posicions de descens, mentre que el Barça arribava amb una ratxa de 15 partits sense conèixer la derrota. Aquestes dinàmiques oposades no es van traduir sobre el terreny de joc, i és que els andalusos van tornar a fer saltar la sorpresa. La diana de Lucas Pérez en el 48’ va deixar els blaugrana a 15 punts del líder, el Madrid, i van tirar definitivament la tovallola en la lliga.

Aquestes dues derrotes han de servir d’avís al Barça per no cometre els mateixos errors i tornar a deixar escapar punts que són or. El conjunt de Sergio González arriba embalat després de la victòria contra el Girona i els reforços hivernals, que han augmentat el nivell competitiu. Val més no refiar-se.

16
anys
de l’última victòria del Barça contra el Cadis al Camp Nou.
5
punts
ha deixat escapar el Barça en les últimes dues visites del conjunt andalús.
1
victòria
blaugrana en 5 partits des del retorn del Cadis a primera, amb dues derrotes i dos empats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)