Barça

Primer, el Cadis

Després de l’empat contra el Manchester United, i abans de la final de dijous, el Barça reprèn el fil de la lliga amb la visita dels andalusos (21 h, Movistar LaLiga)

El Cadis va assaltar el Camp Nou la temporada passada

En una setmana amb Europa com a protagonista, la lliga no dona treva. Amb el record del 2-2 del passat dijous contra el Manchester United ben present i el duel decisiu a Old Trafford en l’horitzó, el Barça deixa aparcada l’eliminatòria contra els anglesos per continuar amb la bona ratxa de resultats en la competició domèstica. Toca centrar de nou els cinc sentits en el torneig de la regularitat enmig d’un context en què es parla de tot, menys del Cadis, el rival d’aquesta nit al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga). L’existència a l’Europa League, la lesió de Pedri, el cas Negreira. Temes en l’ordre del dia, però el Barça s’aïlla. Cadis i només Cadis.

El líder de la primera divisió vol mantenir el coixí de punts que té respecte al Madrid i deixar clar que la lliga és el títol al qual l’equip dona més valor i que pràcticament és una obligació portar-lo a les vitrines del museu. El Barça no vol ensurts, sobretot contra un Cadis que ja sap què és guanyar al Camp Nou. Ho va fer l’any passat, just després de l’eliminació europea a mans de l’Eintracht de Frankfurt. Els andalusos van burxar en la ferida per assaltar el temple blaugrana. Malgrat que l’empat contra el Manchester no va ser el resultat desitjat, la situació és completament diferent a la d’aquell mes d’abril i, segurament, els andalusos necessitaran molt més per sorprendre el líder. Ara bé, Xavi té baixes sensibles i farà canvis en l’onze titular, donant descans a jugadors habituals.

Torna el capità

El tècnic de Terrassa no pot comptar per a aquest partit ni amb Pedri ni amb Dembélé per lesió, ni amb Araujo, sancionat després de veure la cinquena groga a Vila-real. Ara bé, no tot són males notícies a can Barça. Xavi recupera el capità. Sergio Busquets, lesionat fa dues setmanes contra el Sevilla, va rebre ahir l’alta mèdica i és la gran novetat en la convocatòria. Un retorn, a més, que tranquil·litza de cara a la visita a Old Trafford, on el Barça no podrà alinear ni Pedri ni Gavi, sancionat. Tenint en compte tot això, Xavi podria no arriscar i mantenir Busquets a la banqueta d’inici, deixant el control del joc a De Jong. On s’esperen més rotacions és a la banqueta i a l’atac. Eric Garcia, que ha desaparegut de l’equip en els darrers mesos, podria tenir una nova oportunitat. El mateix Xavi va reconèixer que no està sent “just” amb el central català. Koundé podria descansar, mentre que Balde podria tornar al lateral esquerre després de la suplència contra el Manchester United. En atac, jugadors amb pocs minuts com Ansu i Ferran apunten a l’onze.

Per la seva part, el Cadis, que lluita per evitar el descens, viatja a Barcelona amb algunes absències destacades. El conjunt de Sergio González s’ha reforçat aquest mercat d’hivern amb jugadors com Escalante, Roger Martí o Sergi Guardiola. Aquest últim, golejador contra el Girona, serà baixa d’última hora per lesió. A més, Espino, indiscutible, complirà partit de sanció.

ROTACIONS

Xavi introduirà canvis i donarà minuts a futbolistes menys habituals

RETORN

Sergio Busquets rep l’alta i torna a la convocatòria, just a temps per a Manchester

EL RIVAL

El Cadis s’ha reforçat aquest hivern, especialment en la davantera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)