Barça

Araujo-Vinícius, nou ball

Ronald Araujo torna després de complir sanció a Bilbao i Xavi l’utilitzarà, de nou, per frenar Vinícius

En declaracions a L’Esportiu, diu que té fusta de líder i està “preparat per ajudar a liderar aquesta nova generació”

Vinícius Jr. no ha marcat cap gol al Barça en un partit de lliga des d’abans de l’esclat de la pandèmia. Va ser l’1 de març del 2020 al Santiago Bernabéu, pocs dies abans del confinament. Aquell dia van marcar el brasiler i Mariano i el Barça va perdre 2-0. Vinícius també va marcar en la semifinal de la supercopa del 2022, en el primer clàssic amb Xavi a la banqueta. Aquell dia el Barça va caure 2-3 i Dani Alves va perdre clarament el duel directe amb el seu compatriota. Va ser l’última gran nit de glòria del madridista contra el Barça. Anul·lat des d’aleshores. Absolutament desaparegut. L’entrada en escena de Ronald Araujo com a lateral puntual en els clàssics com a antídot contra Vinícius ho ha canviat tot. El retoc tàctic de Xavi ha estat una condemna per al dorsal 20 del Real Madrid. Araujo li ha guanyat totes les batalles. L’única derrota blaugrana en els últims quatre clàssics va coincidir amb Araujo estant de baixa per lesió (3-1 en la lliga 2022/23). Sempre que Araujo ha actuat al lateral contra el Real Madrid, el Barça ha acabat guanyant el partit i Vinícius ha passat de puntetes pel clàssic. Xavi va provar per primera vegada aquesta fórmula en el 0-4 de la lliga 2021/22 al Bernabéu. El recurs va funcionar, el Barça va golejar, Araujo va frenar per complet Vinícius i, a més, l’uruguaià va marcar de cap en el llançament d’un córner el segon gol del Barça en aquell partit. Més recentment, ja aquest 2023, Araujo va tornar a deixar a zero Vinícius en la final de la supercopa que el Barça va guanyar al mes de gener a Riad (3-1) i va tornar a fer un marcatge impecable en el 0-1 de les semifinals de la copa.

Araujo i Vinícius es tornaran a enfrontar demà (21 h). Serà el primer clàssic de Xavi amb el Barça com a local i el primer de Ronald Araujo a l’Spotify Camp Nou actuant com a lateral. Anteriorment s’havia perdut per lesió el clàssic de la lliga 2021/22 –aquell dia el Barça va perdre 1-2 al Camp Nou, encara amb Koeman com a entrenador– i en la derrota per 1-3 de la temporada 2020/21 havia estat suplent. Lenglet i Piqué van ser els centrals i Dest el lateral dret. Sona a prehistòria. Cap dels tres és ja al Barça.

Araujo tornarà a ser titular després de complir sanció contra l’Athletic. L’expulsió rebuda contra el València li va impedir jugar a Bilbao, però li va garantir de retruc jugar contra el Real Madrid. Sap perfectament la transcendència d’aquest clàssic: “Som conscients de la importància d’aquest partit. En cas de guanyar-lo, estaríem en un avantatge clar i quedaríem òbviament en una molt bona posició en la classificació per al nostre objectiu de guanyar aquesta lliga. Però hem d’afrontar-ho també amb la humilitat necessària perquè això és futbol i som conscients de la magnitud d’un clàssic.” “Crec que és important jugar al costat de la nostra afició aquesta vegada, perquè el públic també pressiona. Volem donar una alegria als culers”, ha explicat Ronald Araujo en declaracions a L’Esportiu.

El defensa uruguaià va atendre aquest diari ahir abans de l’entrenament. El comença a esgotar que abans de cada clàssic el relat se centri en el seu marcatge individual a Vinícius, però comprèn que és notícia. Ha sabut neutralitzar el factor Vinícius, com Carles Puyol va fer al seu dia amb Luís Figo. La comparació és obligada. També la comparació amb Gerard Piqué. La retirada del central de la Bonanova va deixar fa uns mesos un buit de lideratge en defensa i Araujo se sent preparat per assumir aquesta funció: “Per naturalesa, pel meu caràcter, la meva manera de ser i d’entendre el futbol, crec que tinc característiques de líder. Quan Geri estava amb nosaltres jo tampoc parava d’animar i cridar. Ja ho feia aleshores. Actuar així em permet estar concentrat en el joc i crec que ajudo més l’equip. Considero que estic preparat per fer aquest pas endavant i ser un dels líders d’aquesta nova generació.”

En l’últim clàssic en la copa, el Barça va deixar a zero el Real Madrid. En la lliga, només Joselu i l’Espanyol han aconseguit marcar al Camp Nou. Araujo, Kounde, Christensen i Ter Stegen han edificat un mur altíssim. Només vuit gols rebuts en la competició després de 25 partits. Araujo ha trobat bons socis: “Jules i Christensen són dos grans jugadors. Van arribar aquesta temporada per sumar i ajudar en defensa i s’ha vist el resultat. Estem tenint una gran solvència defensiva. Quan juguen Marcos Alonso i Eric, també. Tinc una bona connexió amb tots ells. Som una gran família. Remem tots cap a la mateixa direcció. Si nosaltres, la defensa, estem bé, l’equip està bé.”

Som conscients de la importància del partit. Guanyar el clàssic ens deixaria en bona situació i ens acostaria més al nostre objectiu
Jules i Christensen són grans jugadors. Van arribar per sumar i ajudar en defensa i s’ha vist el resultat. Som una gran família
El buit deixat per Piqué? Considero que estic preparat per fer aquest pas endavant i ser un dels líders d’aquesta nova generació
Per naturalesa, pel meu caràcter, la meva manera de ser i d’entendre el futbol, crec que tinc característiques de líder

Un líder també en la nova era de l’Uruguai

Després de no jugar ni un minut en el mundial de Qatar pels seus problemes físics, Araujo ja té la mirada posada en el futur. És un líder al Barça i ha de ser un líder també en la seva selecció. El seleccionador interí, Marcelo Brodi, l’ha citat per als amistosos contra Corea del Sud (dia 24) i el Japó (dia 27). També al madridista Fede Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)