Barça

Buscant la dotzena

El Barça té la possibilitat de donar un cop d’autoritat en la lliga si derrota el Madrid al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga). Els blaugrana, que han guanyat els dos darrers clàssics jugats, poden situar-se dotze punts per sobre dels blancs

L’escenari des del primer clàssic d’aquesta lliga fins al que es disputa aquesta nit (21 h, Movistar LaLiga) ha canviat completament. El Madrid es va imposar amb claredat al Barça al Santiago Bernabéu per 3-1 i va situar-se primer amb tres punts més que els blaugrana. Cinc mesos després, els de Xavi Hernández tenen l’oportunitat de deixar la lliga molt ben encarrilada. Una victòria al Camp Nou deixaria el màxim rival a dotze punts quan en quedarien trenta-sis en joc. Molts, és cert, però aquest Barça és molt difícil de tombar en la competició domèstica i costa imaginar quatre derrotes o més d’aquí a final de curs, sobretot tenint en compte que els d’Ancelotti continuen endavant en la Champions, el seu torneig preferit, i els de Xavi només tenen les semifinals de copa, també contra el Madrid, com a possible distracció.

La lliga és des del primer dia l’objectiu principal de la plantilla blaugrana. Un títol que no es guanya des de la temporada 2018/2019. Va ser aquell curs quan el Camp Nou va presenciar la darrera victòria del seu equip en un clàssic a casa. Jornada 10, 28 d’octubre del 2018 i tot un 5-1. Una festa que no s’ha tornat a repetir. Aquell curs es tornarien a trobar en la copa i van empatar (1-1). Les últimes visites blanques han acabat 0-0 (19/20), 1-3 (20/21) i 1-2 (21/22). Un al·licient extra per a una afició que enyora celebrar un triomf contra l’etern rival en un estadi que, a més, la temporada que ve estarà tancat per obres i el 5 d’abril viurà l’últim clàssic en un temps. El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, també en tindrà ganes, ja que serà la seva estrena com a local després de tres visites al Bernabéu i dos duels a l’estranger.

Pedri no, Araujo sí

El cop de l’absència de Pedri, que es va ressentir en la sessió de divendres, obliga a fer canvis. De confiar en la titularitat del canari a buscar una altra fórmula. Xavi, això sí, recupera el líder de la defensa: Araujo. Castigat per sanció a San Mamés, l’uruguaià està preparat per tornar a buscar les pessigolles a Vinícius. Fins ara, Araujo ha sortit guanyador sempre. A priori, Xavi apostarà pel mateix onze de la copa amb dos canvis: l’entrada de Christensen, tocat aquell dia, en el lloc de Marcos Alonso i de Lewandowski, que tenia una sobrecàrrega, en el lloc de Ferran. És a dir, amb quatre migcampistes –Busquets, De Jong, Kessié i Gavi– i un Raphinha en estat de gràcia com a acompanyant de Lewandowski.

L’onze del Madrid també fa olor de repetir. Sortirien, per tant, els mateixos onze d’aquell dia i també del duel de dimecres contra el Liverpool. Amb Nacho, en un bon moment, repetint al lateral esquerre, Camavinga, Kroos i Modric al mig i amb Valverde com a quart migcampista amb Vinícius i Benzema com a grans armes ofensives. El francès, que va rebre un cop a la tíbia en Champions i s’havia perdut els dos darrers entrenaments, està recuperat i jugarà.

ESTRENA

Xavi viurà el seu primer clàssic al Camp Nou, on el Barça no guanya des del 2018

LA CARA

Sense riscos amb Pedri, torna Araujo després de complir sanció a San Mamés

AMB EL ‘KILLER’

Benzema, que s’havia absentat en les dues darreres sessions, entra en la llista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)