Barça

El pas de la UEFA

Cas Negreira. L’ens futbolístic europeu comença una investigació al Barça per una “potencial violació del seu marc legal” en relació amb els pagaments a l’exvicepresident del CTA

La UEFA entra en escena i va anunciar ahir que ha iniciat una investigació al Barça per una “potencial violació del marc legal de la UEFA en relació amb l’anomenat cas Negreira”. L’ens futbolístic europeu es disposa, doncs, a recaptar informació sobre l’esmentat cas, que és en mans de la justícia estatal arran dels milionaris pagaments que el club blaugrana va efectuar a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) des del 2001 al 2018. Tot i això, l’entitat culer percep aquest moviment de l’organisme presidit per Aleksander Ceferin com un pas natural, com una cosa que entra dins del procediment, ja que asseguren que no és un expedient disciplinari i, per tant, hi ha certa tranquil·litat.

Tot i això, la possibilitat d’una sanció és real. I és que la UEFA podria vetar la participació del Barça durant una temporada a la Champions League. Així ho va explicar a aquest diari Cristian Zarroca, advocat expert en dret esportiu: “Podria fer-ho al·legant que no compleix un dels requisits del dret d’admissió, com és no estar immers en cap tema de possible influència de resultats, i justificant que això perjudica la imatge de la competició. És una decisió que podria prendre sense necessitat de cap sentència ni resolució judicial.”

Plantejant el pitjor dels escenaris per als blaugrana i que la UEFA decidís castigar el club no permetent-lo participar en la pròxima edició de la Champions, cosa que l’ens futbolístic europeu determinarà quan s’acabi el curs ja que és quan autoritza l’entrada dels equips en les seves competicions continentals, el Barça tindria l’opció de recórrer al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS).

CALMA

En l’entitat culer entenen que és una acció que forma part del procediment

POSSIBLE SANCIÓ

La UEFA podria vetar l’entrada dels blaugrana una temporada a la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)