Barça

Recuperar costums

El Barça, que parteix amb un mínim avantatge de l’anada (0-1), vol rematar la feina contra el Roma a l’Spotify Camp Nou (18.45 h, DAZN) i classificar-se per a les semifinals per cinquena vegada consecutiva

Hi ha bons costums i d’altres que no ho són tant. Acostumar-se a alguna cosa pot ser positiu, però a vegades també pot ser negatiu. El Barça ha acostumat l’afició, i el món del futbol en general, a viure coses excepcionals: golejar cada setmana, no perdre ni un sol partit en tota una lliga, omplir un estadi amb més de 90.000 persones o guanyar gairebé tots els títols que hi pugui haver. Les jugadores ho han repetit més d’una vegada. “Esteu malacostumats.” Segurament. Per això sobta quan l’equip de Jonatan Giráldez guanya per la mínima, pateix més del compte o no domina com ho fa habitualment. La d’avui és una tarda per recuperar costums. Els bons costums. El Barça torna a l’Spotify Camp Nou amb un objectiu clar: guanyar el Roma (18.45 h, DAZN) i classificar-se per a les semifinals de la Champions League. Fer un pas més i quedar-se a només dos partits d’Eindhoven.

El 0-1 de l’anada deixa les blaugrana en una situació que no vivien des de les semifinals del 2021 contra el PSG, en què l’eliminatòria es va decidir a l’estadi Johan Cruyff (2-1) després de l’empat a un gol de l’anada. L’any passat, el Barça va rebre el Madrid amb un 1-3 de Valdebebas i va viatjar a Wolfsburg amb un clar avantatge després del 5-1 coral al Camp Nou. Avui, toca rematar la feina i l’estadi hi torna a tenir un paper important –s’han venut més de 50.000 entrades–. Jugar a casa davant una afició amb què s’ha generat una comunió especial és un punt a favor per a les de Giráldez, que volen regalar una altra tarda d’espectacle i màgia. El Barça vol tornar a fer gaudir i divertir la grada. Recuperar l’efectivitat que ha faltat en els darrers dos partits i sentenciar l’eliminatòria ràpidament. Que el gol de Salma Paralluelo a l’Olímpic no sigui decisiu, sinó el que va obrir el camí abans d’una altra victòria. Ni un ensurt. El Roma va tenir les seves possibilitats en l’anada i, si l’escenari no el supera, ben segur que intentarà posar les coses difícils a les blaugrana.

Sense retocs

Per a aquest partit, Jonatan Giráldez repeteix exactament la mateixa convocatòria dels últims duels i probablement també aposti pel mateix onze de l’anada. L’alineació del clàssic, amb descans per a algunes de les titulars a Roma, és una pista extra per saber quines seran les futbolistes escollides per afrontar el duel d’aquesta tarda. Així doncs, tornarà Paredes a l’eix de la defensa amb Mapi; Walsh recuperarà el timó al mig del camp, i Graham Hansen i Oshoala sortiran d’inici a l’atac, juntament amb Salma. En el Roma tampoc s’hi esperen canvis. Un dels dubtes és la presència en l’onze titular de Vicky Losada en el lloc de Greggi. L’excapitana del Barça podria debutar, per fi, al Camp Nou, on s’espera que tingui una càlida rebuda per part de la seva antiga afició. El coronavirus la va deixar fora de l’estrena en el derbi del 6 de gener del 2021. L’any passat formava part de la plantilla del City. Com ella mateixa va dir en la roda de premsa prèvia, ha de creure en el destí, que li dona una altra oportunitat de trepitjar la gespa de l’estadi que sempre havia somiat trepitjar.

Serà una tarda especial a Barcelona. D’ al·licients no en falten. Unes altres semifinals, que serien les cinquenes de manera consecutiva, són el premi final. El Barça el desitja. Per cert, l’àrbitra del partit és de bon record blaugrana. Riem Hussein, que va xiular la final de Göteborg contra el Chelsea. La primera. La que va aixecar Vicky Losada.

Barça- Roma
18.45 h Anada: 1-0
Arsenal - Bayern
21 h Anada: 0-1
Wolfsburg- PSG
Demà, 18.45 h Anada: 1-0
Chelsea- Lió
Demà, 21 h Anada: 1-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)