Barça

Xavi: “Estaríem encantats que Messi tornés”

Amb la tornada de la lliga després de la parada de seleccions, Xavi Hernández ha comparegut en la roda de premsa prèvia al partit de demà contra l’Elx. Aquestes han estat les seves declaracions:

Prèvia Elx
“Ells tenen poc a perdre. L’Elx traurà l’orgull, amb entrenador nou i serà una motivació extra per a ells. Estem en una posició bona en lliga, però cal sentenciar. Serà un partit difícil, ja que l’Elx dels últims 7 partits, n’ha guanyat 2 i ha competit davant tots els equips que ha jugat i no serà una sortida gens fàcil”. “Hem treballat per atacar i defensar, a pesar de jugar amb tres puntes nadius la idea no canvia”. “Hem analitzat a Beccacece i és un entrenador ofensiu, que vol tenir la pilota, que et pot forçar adalt i veurem demà, però és un tècnic que té una idea semblant allò que volem nosaltres”.
Leo Messi
“No és moment de parlar del retorn de Leo. Hi tinc amistat, hi parlo sovint, però no és moment ni pel bé de Leo, ni del club, ni per a la plantilla. Tinc molta amistat amb ell, però d’aquí a que es pugui fer, hi ha un món. Tan de bo puguéssim tornar a veure Leo aquí a can Barça. Jo seria el primer que m’alegraria que tornés perquè és el club de la seva vida, és el millor jugador de la història del futbol. Estem a un mes de guanyar dos títols i tampoc és moment de parlar de fitxatges”. “No he fet res, perquè no depèn de mi, sinó de Leo, d’allò que vol fer ell i la seva felicitat. Si ell pren la decisió de que vol tornar, l’escoltarem i estaré encantat i seré el primer que sumaré perquè hi torni”. “No he parlat amb la junta directiva de l’any vinent. Estem parlant tot l’any de guanyar títols i quan els tenim a tocar, em pregunteu per altres coses. Sou especialistes a canviar de tema. Allò important ara mateix és que demà ens podem posar a 15 punts del Madrid i dimecres podem passar a una final de copa. Tot l’any criticant de que no guanyem títols i ara parlem de la temporada vinent”. “Fem cas al destí, si és tan savi (perquè torni ajuntar Messi amb el Barça)”. “La seva tornada dependrà de molts factors, del fairplay, de la voluntat d’ell. El Barça és casa seva, té les portes obertes i estaríem encantats que tornés”. “Sí, estic enamorat de Leo Messi, sense que es malinterpreti. És exemplar en molts aspectes. La gent està il·lusionada i això és el més important. El termòmetre del Camp Nou no falla i em fa sentir orgullós”.
Ansu Fati
“He parlat amb Ansu i ell està tranquil, centrat... això és el més important. Em preocupa ell, no el seu pare, ni el seu representant. Evidentment vull que el jugador estigui bé, està entrenant bé, però no li dono massa importància. Entenc al pare perquè he viscut situacions semblants en la meva etapa de jugador. Ell pateix pel seu fill, però allò més important és el seu fill. Està entrenant molt bé, està concentrat i és un gran jan, una persona madura que sap el que diu i sóc el primer que vull que triomfi a can Barça, per tant, tranquil·litat”. “No té els minuts que desitjaria perquè hi ha competència. Si no jugués Lewandowski em preguntaríeu per ell o per un altre. En el futbol modern hi ha 5 canvis i es pot canviar de sistema i això ho ha d’entendre el jugador. Ansu ha sortit, ha fet assistències, ha fet gols... ja vaig demanar paciència, però no només per ell”. “Això ha passat tota la vida i no passa res. Demanes perdó i ja està”. “Tinc una fe total en Ansu. És un jugador que pot marcar diferències en tots els partits, busco el màxim rendiment en ell i li tinc molta confiança. He parlat amb ell i ens hem reunit diversos cops”.
Gavi
“No tinc constància de cap campanya. Jo veig un Gavi feliç, que posa passió, coratge, garra i actitud gran, el problema suposo que és perquè és jugador del Barça, si sigués d’un altre equip tot això seria una virtut. Estic molt orgullós d’ell, és un dels millors jugadors d’Espanya. El present que té és espectacular”. “Si jugués a un altre equip, no només al Madrid, el tracte seria diferent, no ens podem amagar”.
Lesions
“A dia d’avui tenim diversos futbolistes que no tenen bones sensacions, però intentarem recuperar efectius, tot i que demà no hi siguin alguns. Pedri, Dembélé i Christensen depenen de les seves sensacions. Raphinha està sancionat”. “Araujo és el primer dia que ha treballat amb l’equip. Té un compromís màxim i parlarem amb ell per veure com està i decidiré”.
Garrido i Estanis
“Aleix ja hagués anat convocat abans, però va tenir una lesió al turmell, però m’agrada, així com Estanis, que és un extrem que pot jugar per les dues bandes, té u contra u, té gol. Aleix és un futbolista amb talent en l’última passada per atacar la línia defensiva”.
Repte punts
“Em motiva guanyar la lliga i la copa i altres coses són un afegit”.
Pablo Torre
“És un jugador amb molt talent. A pilota aturada és el millor que tenim al planter, com posa els cóorners, les faltes laterals, té gol, té arribada. Pot tenir minuts en els propers partits”.
Guanyar patint
“La victòria contra el Madrid ens va donar molta confiança, també la de Pamplona... hem tret molts partits amb patiment i és important. Cal seguir, no ha acabat això”.
Lewandowski
“Hem de millorar, sobretot en atac, buscar més al Robert, jugar amb més profunditat, també amb el paper del 9 i hem de ser més valents per generar més coses”.
Eric Garcia
“Fa temps que penso en una posició nova per a Eric, de pivot. Crec que és un futbolista que crec que s’adapta perfectament, un símil del que va a passar amb Rafa Márquez. Té bon peu, bon desplaçament, filtra bé les passades, divideix, es pot adaptar perfectament”.
Jordi Alba
“És difícil la seva situació perquè sempre ha participat. Hem escollit més a Balde en els últims partits, però Jordi ens pot ajudar molt en els següents partit. És un exemple pel seu paper de capità”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)