El Barça es desfà i la copa s’escapa

El Barça s’ha acomiadat de la copa de forma dolorosa, amb una derrota contundent contra el Real Madrid a l’Spotify Camp Nou. El conjunt blanc ha estat tremendament efectiu i s’ha encarregat de matar l’eliminatòria en tres fogonades entre el final de la primera part i l’inici de la segona que han deixat els blaugrana molt tocats (0-4).

El Barça ha sortit intens i agressiu i ha protagonitzat les primeres arribades a l’àrea, especialment a través de la banda esquerra amb Balde. Els blaugrana han anat millorant amb la pilota. Al principi, la pressió alta del Madrid obligava al conjunt de Xavi a buscar un joc directe a través de Lewandowski. De mica en mica, les possessions del Barça han estat més llargues i segures, assegurant la passada i sense arriscar, conscient que els blancs podien fer mal en les transicions. El primer remat a porteria ha estat un remat de cap molt llunyà i centrat de Raphinha que Courtois ha blocat fàcilment (14’). El duel s’ha anat escalfant, amb una targeta groga a Xavi per protestar i una enganxada entre Gavi i Vinicius que ha acabat amb amonestació per a tots dos. L’Spotify Camp Nou rugia, però s’ha quedat glaçat just abans del descans. El Barça ha recuperat la pilota i ha sortit molt bé. El joc s’ha bolcat cap a l’esquerra i Balde ha enviat una centrada dins l’àrea que Lewandowski ha rematat a porteria, però Courtois ha evitat un gol que hagués aplanat el camí cap a la final. Del possible 1-0, al 0-1. En la continuació, el Madrid ha arrencat a córrer cap a la porteria blaugrana en superioritat després que Marcos Alonso hagi arribat tard davant Rodrygo, que s’ha desfet d’ell i ha generat el tres contra dos. Vinicius i Benzema han combinat i el xut del brasiler ha fregat en Kounde i ha acabat entrant a la porteria, si bé el francès ha acabat d’empènyer la pilota al fons de la xarxa per si de cas i per igualar l’eliminatòria (46’).

Si el cop al final de la primera part ha estat dur, més encara ho ha estat el que ha rebut el Barça en l’inici del segon temps. Quan només s’havien disputat cinc minuts, el Madrid ha fet el segon i s’ha posat per davant en l’eliminatòria. L’autor del gol ha estat Benzema, que ha rebut sol en la frontal una passada de Modric i ha enviat l’esfèrica lluny de l’abast de Ter Stegen (50’). La reacció blaugrana ha estat bona i les ocasions han començat a caure. Primer Balde ha posat a prova Courtois (52’), després Raphinha ha xutat desviat dins l’àrea (54’) i finalment Araujo ha fregat l’empat després d’una jugada més de davanter que no pas de central dins l’àrea, però el seu xut ha sortit desviat (56’). Uns minuts que han estat esperançadors per a l’equip de Xavi, fins que Kessie ha comès penal sobre Vinicius i Benzema ha situat el 0-3 en l’electrònic (58’). El Barça ha quedat molt tocat, ha perdut força i a punt ha estat d’encaixar el quart en una pèrdua de Marcos Alonso a la frontal. El tècnic blaugrana ha mogut la banqueta amb l’entrada d’Ansu i Ferran per intentar canviar alguna cosa, però el conjunt d’Ancelotti ha estat qui ha fregat el gol amb un xut d’Asensio que Ter Stegen ha enviat a córner amb una mà providencial (78’). Amb el Barça bolcat a l’atac, el Madrid tenia molts espais i així ha arribat el 0-4, en una nova transició ofensiva blanca que Benzema ha culminat (81’). El partit ha tingut moments de tensió i alguna picabaralla entre els jugadors i pràcticament no s’ha jugat a futbol.

El Madrid ha frenat la ratxa de tres victòries del Barça en els clàssics i s’enfrontarà a l’Osasuna en la gran final. Els blaugrana, que van guanyar la supercopa al gener, se centraran a sentenciar la lliga com més aviat millor.