Barça

Punt insípid

El Barça s’encalla al Coliseum, enllaça el segon empat a zero en la lliga i el tercer partit oficial seguit sense marcar, i el Madrid retalla dos punts (11)

Raphinha i Balde topen amb el pal en l’única acció clara de perill real

GETAFE 0 BARÇA 0

BARÇA:Ter Stegen, Sergi Roberto (Eric Garcia, 18’), Araujo, Koundé, Jordi Alba (Ferran Torres, 68’), Kessié (Ansu Fati, 68’), Busquets, Gavi, Raphinha (Pablo Torre, 87’), Lewandowski i Balde. GETAFE:David Soria, Damián (Gastón, 83’), Djené, Domingos Duarte, Alderete, Juan Iglesias (Portu, 67’), Maksimovic (Algobia, 76’), Luis Milla, Munir (Aleñá, 76’), Borja Mayoral i Enes Ünal (Gonzalo Villar, 83’). GOLS:cap.ÀRBITRE:Pulido Santana (comitè canari). VAR: Iglesias Villanueva (comitè gallec). T.G.: a Damián Suárez, Alderete i Gavi.PÚBLIC:14.854 espectadors al Coliseum.

Gavi té un problema. La campanya engegada des de Madrid ja fa setmanes contra el dorsal 30 del Barça ha reeixit. Gavi és pura intensitat, adrenalina i amor propi. Grans virtuts. Però s’ha venut el discurs que Gavi juga brut i alguns ho han comprat. La falsedat està guanyant perillosament massa adeptes. El missatge s’ha estès com una taca d’oli i alguns ja actuen per inèrcia, induïts pel soroll i influenciats per un verinós corrent d’opinió que neix des de la mentida. Pulido Santana ha estat l’últim a caure en el parany. La groga que li va mostrar el col·legiat canari en el minut 1 de partit no s’explica des de cap altra òptica. Gavi va cometre una falta al mig del camp sobre Enes Ünal en la seva primera acció del partit i a Pulido Santana se li va escapar la mà. No va existir el colpeig. No hi va haver mala fe. Gavi no va fer avortar cap acció de perill del Getafe. Va ser una simple pugna cos a cos per tenir la pilota. Intensitat. Futbol, vaja. Error arbitral.

La groga va ser un càstig abusiu i no menor, perquè va desactivar Gavi per a la resta del partit. Cohibit per l’amenaça de l’expulsió, Gavi no va ser Gavi. La lesió de Sergi Roberto va ser l’altre factor no previst en un inici de partit accidentat per al Barça a Getafe. Eric va entrar per Sergi Roberto en el minut 18 i va actuar com a lateral fins al minut 35. Allà Xavi va decidir fer marxa enrere. Kounde es va situar al lateral, com és habitual, i Eric es va col·locar a l’eix amb Araujo. Com havia assenyalat Xavi en la prèvia del partit, ahir no era un dia per fer invents. Era un dia per tancar una mica el títol de lliga. Però l’empat al Coliseum deixa males sensacions.

Xavi va rectificar a temps amb la ubicació d’Eric, però va sorprendre col·locant des de l’inici Balde com a extrem, amb Alba al darrere. Ni Ferran ni Ansu viuen un bon moment, però en la visita a Getafe, contra un equip que juga amb línia de cinc al darrere i deixa pocs forats, potser sí que hauria estat millor jugar amb un tercer atacant en lloc d’usar la carta de Balde.

Mercenaris forjats en mil batalles com Damián Suárez van jugar el seu partit particular. Pulido Santana va exposar Gavi amb la groga inicial i Damián s’hi va recrear. En el minut 9, ja li va buscar les pessigolles a la recerca de la segona groga, però el futbolista del Barça no va caure a la trampa. Va ser una sort que el Barça acabés amb onze futbolistes, perquè Damián va provar sort en cada contacte amb Gavi.

No va ser un bon partit del Barça. La falta de gol comença a preocupar en aquest esprint final. Feia trenta anys que el Barça no enllaçava dos 0-0 en la lliga. I en feia divuit que no acumulava dos partits oficials seguits amb aquest resultat. Des de l’abril del 2008. Els empats sense gols contra el Getafe i el Girona han centrat el focus en un Lewandowski minvat físicament. Amb el d’ahir, el Barça ja acumula tres partits sense marcar, perquè en la copa tampoc ho va fer en el 0-4 contra el Madrid. Inquietant.

Raphinha i Balde haurien pogut trencar la sequera, però el pal ho va impedir. El Getafe es va salvar en el minut 25. Ter Stegen va servir en llarg, Lewandowski no va arribar a tocar la pilota amb el cap però va atraure Domingos Duarte i Raphinha se’n va beneficiar i va marxar sol pel carril del mig. El brasiler es va plantar davant David Soria, però el xut es va estavellar al pal. El refús el va caçar Balde, però va topar amb el mateix pal. Mala sort, poques idees i el Madrid, ara, a 11 punts.

DOS CONTRATEMPS

La injusta groga en el minut 1 desactiva Gavi i Sergi Roberto cau lesionat

LA PISSARRA

Xavi prova amb Balde d’extrem, però no funciona i rectifica a temps amb Eric i Kounde

MINUT A MINUT

1’ Targeta groga a Gavi. 5’ Centrada de Borja Mayoral des de la dreta de l’atac i la rematada de cap de Munir marxa a fora per poc.
18’ Canvi obligat. Entra Eric pel lesionat Sergi Roberto. 24’ Córner del Getafe i rematada de cap alta d’Enes Ünal.
25’ Doble pal del Barça. Ter Stegen serveix en llarg, Lewandowski no toca la pilota, Domingos Duarte surt de la zona i Raphinha es troba una oportunitat immillorable per marcar entrant pel carril del mig, però el seu xut s’estavella al pal. En l’acció continuada la rematada de Balde troba el mateix destí.
45’+2’ Lewandowski amb el cap i vola David Soria. 55’ Centrada de Jordi Alba des de l’esquerra i Lewandowski, de cap, remata desviat. 67’ El xut de falta de Raphinha surt alt.
75’ Xut creuat i fort de Raphinha i gran aturada de David Soria. 78’ Xut de Balde amb la cama menys dominant, que surt per damunt del travesser.
87’ Ràpida transició del Getafe, malament Eric Garcia en el primer intent de frenar l’acció encara a camp rival i mal refús posterior d’Araujo en àrea pròpia. La pilota acaba a peus de Borja Mayoral i el seu xut marxa fregant el pal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)