Barça

Multiplicat i intocable

Les baixes al mig del camp han portat Ilkay Gündogan a jugar en diferents posicions, més allunyat de l’àrea rival i a la zona de construcció

L’alemany és el segon jugador amb més minuts de la plantilla, només per sota de Ter Stegen

Fitxar el capità del campió de la Champions League, després de firmar una temporada espectacular, fa brillar els ulls d’il·lusió a qualsevol. Les expectatives són altíssimes, com l’exigència, que ja per si mateixa és enorme en un club com el Barça. Ilkay Gündogan s’ha trobat amb això. Després de ser una peça clau en el triplet de l’equip de Pep Guardiola, va decidir posar punt final a l’etapa gloriosa a Manchester, malgrat tenir l’opció de renovar cobrant molt més del que li podia oferir l’entitat blaugrana. Va escollir Barcelona. Un altre repte ben diferent. Empès per l’ADN del conjunt barcelonista, tal com va relatar fa uns dies als mitjans del club, va decidir canviar el blau cel pel blaugrana. “El Barça es caracteritza pel fet de tenir un cert ADN i una manera determinada de fer les coses. Tenim un gran entrenador, Xavi, que coneix aquest estil. Sempre el vaig admirar. Tenir-lo aquí, guiant-nos, no podia ser millor per a mi”, va relatar Gündogan.

Als 32 anys, i amb la motxilla carregada d’experiència, el migcampista alemany s’ha convertit en un futbolista clau en els esquemes de Xavi. Gündogan és el segon futbolista amb més minuts de la plantilla, només darrere de Ter Stegen, que ho ha jugat tot. Ha estat titular en deu dels onze partits disputats fins ara. De fet, l’únic dia que va ser suplent va ser contra el Betis i després d’haver arrossegat unes molèsties a l’esquena fruit d’un enfrontament amb Alemanya en l’aturada de seleccions. Van ser 26 minuts sobre la gespa, 79 a Getafe i 86 a Vila-real. En la resta, Gündogan sempre ha completat els 90 minuts.

I ho ha fet assumint diversos rols. Va arrencar en posicions més avançades, a prop de l’àrea i complementant-se amb Pedri, amb qui va demostrar una bona entesa en el duel contra el Cadis. Només dos cops han coincidit a la gespa. Dos jugadors de perfil similar, amb facilitat per jugar per dins i tenir capacitat ofensiva, i Xavi encara no els ha pogut gaudir. Ben aviat, si tot va bé, es tornaran a trobar. Aquells dies, Oriol Romeu i Frenkie de Jong ocupaven la base del quadrat, però les baixes del canari, primer, i del neerlandès, després, han obligat Xavi i l’equip a modificar algunes coses. A Mallorca i a Porto es va situar amb Oriol Romeu a la zona de construcció, mentre que contra el Sevilla i el Granada, amb un 4-3-3 pur amb dos extrems en atac, l’alemany va fer de pivot. Situacions que l’han allunyat de l’àrea. Gündogan s’ha hagut de multiplicar i ha complert. Potser el fet de no destacar en números pot fer pensar que no està brillant, però la funció de l’alemany és clau i la seva experiència ajuda. Xavi deia fa uns dies que el fet de tenir jugadors tan joves s’està notant a l’hora de no tenir tanta calma en atac i perdre pilotes. Gündogan n’aporta.

Ambiciós

Com el seu amic Lewandowski, Gündogan ha arribat a un club amb l’objectiu de tornar a guanyar deixant enrere un projecte guanyador. “Espero amb ànsia un capítol nou. Estic molt content”, explicava el migcampista als mitjans del club. També es va mostrar convençut de les capacitats de l’equip. “Hem d’aconseguir un rendiment constant, sense pensar en els resultats que esperem obtenir. Podem seguir el ritme dels altres equips, però necessitem més temps per acostumar-nos a jugar els uns amb els altres.” Paraula de Gündogan.

IMPORTANT

Gündogan ha estat titular en deu dels onze partits d’aquesta temporada

OPCIONS

Va arrencar prop de l’àrea, però Xavi l’ha utilitzat a la base del quadrat i de pivot

GUANYADOR

L’alemany, feliç a Barcelona, creu que l’equip pot competir contra els millors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)