La tercera victòria europea, a la butxaca (0-6)

Ni el fred, ni les baixes, ni el rival. El Barça ha superat el Rosengard a domicili en el seu retorn a la Champions League després de tres setmanes. Un triomf incontestable i còmode de les blaugrana, que han anotat sis dianes, i en podria haver caigut alguna més (0-6).

L’equip de Jonatan Giráldez, que ha apostat per Marta com a parella d’Engen en l’eix de la defensa, ha dominat el partit de principi a fi. El Rosengard ha tingut dues fogonades: una només començar i una altra després del 0-1, amb un xut que no ha acabat en gol gràcies a Paños i al travesser. La resta, monòleg blaugrana. Salma Paralluelo ha tingut la primera als quatre de joc, amb un xut llunyà que ha fet lluir a Mukasa (4’). Al quart d’hora, el primer. Una centra d’Aitana se l’ha enviat Wik al fons de la seva pròpia porteria (16’). Amb el 0-1, el partit ha fet més baixada. El Barça rondava l’àrea rival, amb un Rosengard tancat i junt. L’equip culer s’ha encomanat a la paciència, movent la pilota fins trobar el forat. I així ha arribat el segon. En cinc tocs, diana. Mariona, Keira i Ona han triangulat perquè la lateral de Vilassar de Mar regalés el gol a Salma (37’). Ja en una de les últimes accions del primer temps, Patri ha fet el tercer amb un gran xut des de la frontal (44’).

En la segona meitat, el partit ha baixat de ritme, però el Barça ha continuat manant. Mariona ha estat objecte d’un penal claríssim, però la col·legiada no l’ha assenyalat (58’). Poc després, Aitana ha fet més gran la distància en el marcador entre el Rosengard i el Barça rematant de primeres una centrada de Bronze (62’). La Pilota d’Or ha estat substituïda poc després, quan Giráldez ha començat a moure la banqueta per donar descans a les jugadores amb més càrrega de minuts. Una d’elles, Graham Hansen, ni tan sols ha jugat avui. Finalment, l’àrbitra sí que ha xiulat un penal sobre Pina. Mariona, per treure’s l’espina del que no li han assenyalat, s’ha encarregat de transformar-lo de forma magistral (73’). La balear ha fregat el seu doblet particular, però ha topat amb el pal (77’). Júlia Bartel i Dragoni, dues jugadores del filial, han tingut minuts i han debutat a Europa. Però ha estat una altra jugadora de la casa, Martina, qui ha tancat la golejada rematant un córner al primer pal (90’+1).

El Barça suma la tercera victòria en tres partits i lidera el grup A amb 9 punts. Eintracht i Benfica, candidats al segon lloc, s’enfronten aquesta nit (21h). La quarta jornada, la pròxima setmana. Les blaugrana jugaran de nou contra el Rosengard el dijous vinent a l’Estadi Johan Cruyff (21h).