Barça

Rosengard, capítol 1

UEFA Women’s Champions League. Primer dels dos duels del Barça contra el conjunt suec en vuit dies, amb l’objectiu de sumar sis punts per poder segellar el pas als quarts de final

Suècia. Una terra on el Barça va aixecar la primera Champions l’any 2021. On Mariona, fa poc més d’un any, va dibuixar un dels millors gols del torneig amb un xut des del mig del camp. Una terra amiga, on les jugadores de Jonatan Giráldez somriuen. On va néixer Fridolina Rolfö, l’autora de la diana que va donar la segona a Eindhoven i que ara es recupera per tornar a principis d’any i ajudar l’equip a arribar a Bilbao. I en aquest camí cap a la tercera, el Barça torna a fer parada a Suècia per començar a deixar fets els deures de la fase de grups.

Les blaugrana tornen a Europa tres setmanes després per enfrontar-se al Rosengard, un equip sense futbol al seu país des de fa un mes i amb la Champions com a únic front competitiu. Vuit dies i dos enfrontaments entre tots dos conjunts per tancar un 2023 perfecte en la màxima competició europea. Dos partits en què el Barça pot deixar enllestida la feina i assegurar-se el pas als quarts de final. I és que l’Eintracht i el Benfica, els dos equips que es jugaran la segona plaça del grup, s’enfronten entre ells i deixaran escapar punts. La idea és clara: fer el sis de sis, veure què passa amb els rivals i, si tot va bé, passar el Nadal amb la tranquil·litat i la certesa d’haver fet el primer pas, el que et guia en la fase on arriben els millors.

Cara i creu en la llista

Després de la golejada inicial a Portugal i de la remuntada coral a Alemanya, les de Jonatan Giráldez, que arriben al partit amb el reforç moral d’haver superat l’Eibar a casa i ser més líders per la derrota del Madrid, tornaran a posar-se a prova entre el fred de Suècia i amb l’equip tocat per les lesions. Les blaugrana afronten el duel d’aquesta tarda (18.45 h, TV3 i DAZN) amb nombroses baixes. En la convocatòria, una de freda i una de calenta. Cata Coll es va fer un esquinç al turmell dret en el darrer entrenament a la ciutat esportiva i és baixa. El club no va estipular el temps d’absència, però la balear, finalista al The Best a millor portera, podria ser que no jugués més en el que queda d’any, tenint en compte que només quedaran dos partits, contra el Costa Adeje Tenerife i el Rosengard. La bona notícia la va deixar Asisat Oshoala. La nigeriana pot somriure: dilluns va recollir el guardó a millor futbolista africana de l’any i ahir va rebre l’alta després de deixar enrere unes molèsties als isquiotibials de la cama dreta. Mapi, Alèxia, Paredes, Rolfö, Jana i Bruna continuen fora, si bé les dues últimes van fer part de treball amb el grup i tornaran ben aviat –Giráldez ja va confirmar fa uns dies que Jana podria jugar aquesta setmana.

Amb tot això, el tècnic gallec disposa de 20 futbolistes, cinc del filial: Dragoni, Vicky López, Martina, Ari Arias i Júlia Bartel. Aquesta última és la gran novetat en l’expedició. “Està fent les coses molt bé, liderant el filial. També la convoquem per necessitat. Tenim baixes i jugadores amb càrrega de minuts que podrien descansar”, va dir el tècnic, Jonatan Giráldez, en la roda de premsa a l’estadi del duel.

Al davant, un Rosengard també amb baixes i que ha perdut els dos partits jugats fins ara de la fase de grups contra l’Eintracht i el Benfica i que va acabar la lliga l’11 de novembre passat. Serà el cinquè enfrontament entre barcelonines i sueques. El balanç és de quatre victòries del Barça. Objectiu: la cinquena.

LA PRÈVIA

Tindrem un partit difícil i ens hem de preparar al màxim per enfrontar-nos al Rosengard
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
És bonic marcar els primers gols amb el club, però encara estic en procés d’adaptació
Esmee Brugts
JUGADORA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)