Ni imatge, ni caixa

El Barça havia de guanyar avui al feu de l’Anvers, sobretot, per dos motius; per pujar una mica la moral després de perdre contra el Girona i oferir una bona imatge i per fer caixa (una victòria son 2,8 milions). Però ha perdut (3-2), contra un rival que mai havia guanyat un partit a la fase de grups de la Champions League i l’últim del grup. Els culers, igualment, acaben primers de grup i seran caps de sèrie en el sorteig de vuitens. Ha tornat a fer un matx pèssim l’equip entrenat pe Xavi, que no obstant, havia aconseguit l’empat al minut 91, amb un gol de Marc Guiu, però un minut després, Ilenikhena, ha fet el tercer, ja sense temps per respondre.

Un final pitjor impossible pels culers. Com l’inici. I és que passava un minut de joc quan Oriol Romeu ha perdut una esfèrica dins l’àrea pròpia, després de rebre una passada d’Iñaki Peña, i Vermeeren (2’)ha aprofitat el regal per avançar els belgues. Li ha costat molt al Barça, que s’ha fet un fart en la primera meitat de perdre pilotes, sense ser capaç de fer una circulació llarga que el permetés ajuntar-se, ni generar ocasions. Ningú era capaç tampoc de destacar, en un onze amb poc habituals com Sergi Roberto, el mateix Oriol Romeu, el juvenil Héctor Fort, que ha debutat, i també Lewandowski, que ha passat de no anar convocat a ser titular. El polonès ha tornat a protagonitzar una actuació molt pobra.

Millor ha estat Lamine Yamal, que abans del descans ha liderat a la perfecció un contraatac en què ha deixat sol a Ferran Torres (36’) que després d’un bon control ha empatat el partit.

Però no ha servit per res, perquè l’equip blaugrana ha entrat a la segona part fatal. Jansen ha marcat aviat, diana anul·lada pel VAR per fora de joc, però després l’ariet neerlandès ha tornat a veure porteria i sí que ha valgut. Oriol Romeu, que no s’enlaira, ha perdut una nova esfèrica a prop de l’àrea pròpia i Yusuf aviat ha trobat a Janssen (57’), que no ha perdonat davant d’Iñaki Peña. No ha estat capaç el Barça d’inquietar, tot i treure a Cancelo, Pedri i Gündogan a la gespa. Només Lamine, ha mostrat un punt d’orgull. De fet, abans del 2-1, ha estavellat una pilota al travesser. Un altre jove ha emergit al final, Marc Guiu (91’), que a passada de Gündogan ha fet l’empat amb un cop de cap en el què semblava l’empat, però un minut després els belgues han tornat a sorprendre i amb una jugada enrevessada Ilenikhena (92’) ha rebut de Bataille i ha enfonsat el Barça una mica més.