Barça

Una final a Mestalla

Després de la derrota contra el Girona, la inacceptable imatge del dia de l’Anvers i tot el soroll arran de l’embolic amb la convocatòria del partit a Bèlgica, avui el Barça ha de vèncer contra el València per calmar la tempesta

Unitat, estabilitat i tres punts. Xavi Hernández reclamava ahir en la roda de premsa prèvia al València-Barça (21 h, Movistar LaLiga) dues d’aquestes tres coses, però sap perfectament que només la consecució de la tercera és la que pot generar un context propici perquè es produeixin les dues primeres. La força dels resultats. Per molt que Xavi demani comunió interna i el suport de l’entorn, temps, calma i confiança després de les patacades contra el Girona i l’Anvers, i sobretot després d’una setmana enrarida per l’esquerda generada per l’embolic de la famosa convocatòria per al partit a Bèlgica, només una victòria avui a Mestalla curarà la ferida. Ni tan sols és prioritari lluir avui futbolísticament, la prioritat és sumar tres punts que evitin que el Girona pugui distanciar-se fins als 10 punts en el supòsit que l’equip de Míchel guanyi dilluns contra l’Alavés a Montilivi. El Real Madrid juga demà a casa contra el Vila-real.

Amb Xavi com a entrenador el Barça sempre ha guanyat a Mestalla. La temporada passada va ser per 0-1, gràcies a un gol in extremis de Lewandowski en el minut 90, i fa dues temporades el Barça va golejar per 1-4 amb un doblet d’Aubameyang, i gols de De Jong i Pedri. Ara necessita una altra victòria després de les dues decepcions dels últims set dies. Perdre contra el València no només generaria un problema pel que fa a la classificació, sinó que engrandiria l’estat d’alarma actual. Abans de tancar el 2023 el Barça ha d’afrontar la visita a Mestalla i rebre dimecres l’Almeria a Montjuïc i ha de sumar aquests sis punts tant sí com no.

Per al partit d’avui Xavi tornarà a tenir les mateixes quatre baixes del dia del Girona: Ter Stegen, Gavi, Iñigo i Marcos Alonso. De Jong, que no va viatjar a Anvers, sí que serà a Mestalla i serà titular com a pivot. Ferran i João Cancelo tornen a València. El lateral portuguès podria tornar a la banda dreta i Balde ocuparia el carril esquerre. Aquest moviment de peces faria que Kounde pogués sortir de l’onze després del seu mal partit contra l’Anvers. Araujo i Christensen serien els centrals. La presència de l’internacional uruguaià, un dels que van descansar en la Champions, és segura. En el cas de Ferran, el de Foios es perfila com un dels candidats a ocupar una de les tres places de dalt. El seu gol contra l’Anvers li dona rèdit i Xavi podria acollir-se al factor emocional per donar-li l’oportunitat avui. En les anteriors visites a Mestalla sempre ha estat molt escridassat i xiulat per la seva antiga afició i Ferran sempre s’ha mostrat rebel davant aquesta situació. Sense anar més lluny, la temporada passada va celebrar amb molta energia el gol de Lewandowski. La línia del mig del camp és la que menys dubtes ofereix. Jugaran Pedri, De Jong i Gündogan.

Al València, Rubén Baraja té quatre baixes, tres de molt importants. El capità Gayà, amb molèsties a l’adductor, no jugarà i el seu lloc l’ocuparà Yarek Gasiorowski. I dues absències per sanció. Gabriel Paulista i el jove Javi Guerra, una de les sensacions de la temporada, van ser expulsats contra el Getafe i es perdran el partit. També Almeida.

PROPÒSIT CLAR

Per tancar l’any amb certa calma, Xavi necessita fer el 6 de 6 contra el València i l’Almeria

BAIXES AL VALÈNCIA

El capità Gayà i els sancionats Javi Guerra i Paulista es perden la cita
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)