El Barça falla a Mestalla i no sana la ferida

Lliga. João Félix ha avançat els blaugrana, però Hugo Guillamón ha empatat

El Barça no podia fallar a Mestalla i ho ha fet. L’equip de Xavi avui ha fet un pas endavant a nivell de joc i intensitat com se li reclamava, ha tingut moltes oportunitats de gol, ha estat clarament superior al València, però se li han tornat a escapar dos punts més en la lliga per no saber matar un partit que ha tingut controlat en moltíssims minuts. L’empat al camp del València, tot i la millora en la imatge, fa que el Barça no surti de la depressió.

La primera clara oportunitat de gol en el partit l’ha tingut el València abans del minut 2. Ni Ortiz Arias ni el seu assistent han assenyalat a favor de quin equip era un servei de banda, el Barça s’ho ha mirat i el València ha servit l’acció amb velocitat i la jugada ha acabat amb un xut a la mitja volta de Yaremchuk que ha trobat l’enorme resposta d’Iñaki Peña. El València és el segon equip de la lliga que menys remata contra la porteria rival, però ha tardat ben poc a xutar contra la porteria d’Iñaki Peña i d’un Barça que venia ferit per tot el que havia passat en els últims set dies.

No ha estat la millor entrada en el partit del Barça però l’equip de Xavi mica en mica ha anat trobant-se còmode en el partit. Lewandowski ha rematat de forma acrobàtica en el minut 28 i ha obligat a lluir-se a Mamardashvili. Pedri (33’) i Gündogan (51’) també han tingut oportunitats clares però no han trobat porteria.

Estava sent millor el Barça, el gol era qüestió de temps, i el gol ha acabat arribant just iniciar la segona part. Raphinha ha picat a l’espai, Frenkie de Jong s’ha inventat una passada genial amb l’exterior de la bota, Raphinha ha fet la passada de la mort i João Félix ha acabat fent un dels gols més senzills de la seva carrera (55’).

Amb el 0-1 el Barça ha tingut més oportunitats però li ha faltat allò que tantes vegades ha reclamat Xavi: matar el partit. I el València, en la seva única oportunitat perillosa de tota la segon meitat, ha trobat el premi de l’empat: Fran Pérez, arrencant en una posició molt el límit que el VAR ha donat per bona, ha acabat fent una centrada molt dolenta que ha caigut com neu del cel, però cap defensa del Barça ha atacat la pilota, l’esfèrica ha caigut als peus d’Hugo Guillamón, que ha connectat un gran xut des de la frontal de l’àrea que ha entrat per l’escaire (70’).

Amb el gol el València s’ha protegit a la seva pròpia porteria i el Barça ha estat incapaç de trobar el gol de la victòria. Ha perdonat Ferran una oportunitat molt clara després d’una passada genial de nou de De Jong i ha perdonat també Raphinha en un u contra u davant de Mamardashvili. Entre el porter del València i Yarek han evitat el gol. Yarek ha salvat el gol des de damunt la línia.

Al final del partit, mal cos i clara sensació d’oportunitat perduda per sanar la ferida. Millora en la imatge, però resultat pèssim. El punt és insuficient.