El Barça s’emporta el derbi de Reis (9-1)

La tarda del dia de Reis ha estat clarament de color blaugrana. El Barça s’ha emportat el derbi contra el Llevant les Planes gràcies a una golejada, una més (9-1). El conjunt de Jonatan Giráldez no ha donat opció al conjunt de Ferran Cabello i ja guanyava per 4-0 a la mitja part.

El primer gol de la tarda ha arribat ben aviat. Tot just s’havien disputat cinc minuts quan Salma Paralluelo ha rematat al segon pal una centrada de Graham Hansen que s’ha passejat davant la porteria (5’). El Barça ha imposat el seu domini, però s’ha topat amb un mur anomenat Nay Cáceres. La portera del Llevant les Planes ha protagonitzat tres aturades de mèrit a rematades de Graham Hansen, per partida doble, i Aitana (11’ i 12’). El duel ha acabat de decantar-se quan Simon ha comès penal sobre Mariona. La futbolista balear s’ha encarregat de transformar el llançament i situar el 2-0 en l’electrònic (23’). Les blaugrana han fet més gran la distància poc després, quan ha tornat a aparèixer la combinació màgica entre Graham Hansen i Aitana. La Pilota d’Or ha definit amb un xut creuat i ha fet el tercer (28’). A partir d’aquí, el Llevant les Planes ha tingut les seves opcions per reduir distàncies, amb una triple ocasió gairebé seguida. Primer Paños ha tret un cara a cara a Irina (32’). La portera ha repetit amb un xut potent de Julve que ha acabat en córner (35’). En el servei de cantonada, Jessica Martínez ha rematat de cap per sobre del travesser (36’). Ha perdonat el conjunt visitant, però no Graham Hansen. La noruega ha aprofitat una passada a l’espai de Mariona per fer el quart amb una definició exquisida per sobre la portera (41’).

La represa ens ha regalat dos grans gols del Barça. El primer, de Pina. La de Montcada i Reixac ha engaltat una volea dins l’àrea, impossible per a Nay Cáceres (50’). Un minut després, el torn de Patri. Gol marca de la casa, situant la pilota a l’escaire (51’). El duel s’ha adormit i pràcticament no ha passat res, fins que Engen ha perdut una pilota a la frontal pròpia i Allegra ho ha aprofitat per fer el gol de l’honor visitant (63’). Ja en el tram final, Vicky López ha fet el setè (84’), Patri ha situat el vuitè en recollir una pilota morta en un córner (90’+2) i Oshoala ha tancat la golejada (90’+3). La mala notícia del partit ha estat la lesió de Marta. Just quan el Barça recuperava a una futbolista com Irene Paredes, que ha reaparegut substituint a la capitana, n’ha perdut una altra. Una trepitjada involuntària de Simon al turmell dret, l’ha obligat a deixar el terreny de joc.

El Barça suma 39 punts de 39 i el Llevant les Planes queda ara novè. La setmana que ve arriba la copa.