1a femenina

Derbi com a regal de Reis

Lliga F. El Barça i el Llevant les Planes obren el 2024 a l’estadi Johan Cruyff abans d’afrontar un mes amb molts reptes i altres competicions en joc

Aquesta tarda, quan tothom ja hagi obert els regals de Reis, torna el futbol a l’estadi Johan Cruyff. Un pla entretingut. Les joguines noves poden esperar si es tracta de tot un derbi de la Lliga F entre el Barça i el Llevant les Planes (18.30 h). Els dos equips catalans enceten el 2024. Un any amb aspiracions per a unes i altres. Les blaugrana volen el ple de títols. Les de Ferran Cabello confien –i de moment van per molt bon camí– a segellar una nova permanència que les permeti mantenirse entre les millors el pròxim curs. De moment, però, derbi. Després de les vacances nadalenques, toca calibrar en quin punt es troba cada equip. I és que aquest mes de gener es presenta ple de reptes. El Barça, més enllà de la lliga, disputa la supercopa d’Espanya i tancarà la fase de grups de la Champions. A més, i això també ho té el Llevant les Planes, la copa entra a escena. Un mes exigent, amb molts partits i la necessitat de tenir a tothom al 100%.

Dinàmiques

El Barça està com un tro. Imparable. Ha guanyat tots els duels jugats fins ara, tant en la lliga com en la Champions, i vol continuar comptant els partits per victòries. Tot això, malgrat les baixes que porta arrossegant des de principi de curs. Amb Cata, Alèxia, Jana, Mapi i Rolfö descartades –si bé la sueca comença a fer treball de camp–, la gran novetat d’aquesta tarda podria ser la presència d’Irene Paredes. La central, que no juga amb el Barça des de l’11 de novembre, ha completat entrenaments amb el grup i podria rebre l’alta. “Hem de veure com acaba avui de sensacions perquè pugui tenir alguns minuts, però la idea és anar recuperant efectius perquè totes són importants, la temporada és molt llarga i les necessitarem a totes”, explicava el tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, en la prèvia. L’entrenador gallec també va destacar la importància de tornar a competir bé després del descans i va elogiar la personalitat del rival. “Quan tornes, tot és una mica més difícil perquè has de reorientar com has de focalitzar-ho tot per tornar a competir al més alt nivell. Sabem que no hi ha excuses. Tenim moltes ganes i les jugadores han tornat bé”, va dir.

Per la seva banda, el Llevant les Planes, que va arrencar molt bé la temporada, acumula quatre partits seguits sense guanyar, i ha sumat un punt dels últims dotze. Tot i així, i gràcies al bon inici, l’equip de Ferran Cabello ocupa una còmoda vuitena posició. Lluny d’Europa, que havia tingut molt a prop, però amb un coixí de tretze punts respecte a la zona de descens. Un escenari que dona tranquil·litat a l’equip, si bé les de Sant Joan Despí intentaran posar les coses difícils a les blaugrana. Irina Uribe i Anissa Lahmari seran les armes més perilloses del Llevant les Planes. Dues futbolistes capaces de decidir partits.

En un dia festiu com és el d’avui, el Barça també ha preparat diversos actes per animar la tarda. Es repartiran 250 tortells als primers aficionats que arribin a l’estadi Johan Cruyff i també hi haurà regals. De fet, les jugadores de tots dos equips, per iniciativa de la lliga, regalaran pilotes en acabar el duel. Una bona forma de tancar un dia tan especial com és el de Reis. La màgia, això sí, també estarà sobre la gespa.

LA PRÈVIA

Quan tornes, tot és una mica més difícil, però sabem que no hi ha excuses. Tenim una oportunitat de començar bé l’any 2024
El Llevant les Planes és un equip amb molta personalitat. Mai s’amaga
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)