Barça

Desfer l’empat

Xavi Hernández i Carlo Ancelotti s’han trobat vuit cops en partit oficial, amb un balanç de quatre victòries per a cadascú

En l’única final, també de la supercopa, el terrassenc es va emportar el premi

Superclàssic a Aràbia. Barça i Madrid, els dos grans del futbol espanyol, se citen demà amb un títol en joc. Moltes estrelles a la gespa: Araujo, Vinícius, Gündogan, Bellingham, Lewandowski i Rodrygo, entre molts altres. I un duel de banquetes que busca el desempat. Xavi Hernández i Carlo Ancelotti es tornaran a trobar, però només un en sortirà guanyador. Guanyador, a més, per partida doble: de la supercopa i del cara a cara individual. Tots dos entrenadors s’han enfrontat en fins avuit ocasions des del gener del 2022 –en duels oficials–. El balanç està igualat: quatre victòries per barba. Pel que fa a títols, Ancelotti se n’ha emportat més en aquest període, però si es mira l’única final en què s’han enfrontat, el guanyador és Xavi. Aquella supercopa de fa un any. La dels quatre migcampistes i un 1-3 que va ajudar l’equip blaugrana a fer-se fort per acabar guanyant la lliga, si bé la copa i l’Europa League es van escapar. Un any després, es repeteix la història. Barça i Madrid es tornen a encreuar amb la supercopa en joc. El que passi després és impossible de preveure, però un dels dos deixarà KO l’altre per unes hores.

Experiència

Xavi Hernández tot just viu la seva tercera temporada al Barça, la segona des de l’inici. El terrassenc, de 43 anys, encara es troba en l’inici de la seva carrera com a tècnic. En canvi, Ancelotti acumula 30 anys a les banquetes. Un vol créixer al club de la seva vida i aconseguir igualar el que va guanyar sobre la gespa, que van ser molts títols. Llegenda com a jugador, vol triomfar a l’altre costat. L’altre és història viva, ja que és el tècnic que ha aixecat més Champions, però encara té molta corda: fa unes setmanes va renovar fins al 2026. No va jugar mai al Madrid, però ja és un ídol al Bernabéu, on ha aconseguit deu títols, entre els quals hi ha dues Champions. Tots dos s’elogien. “Amb Ancelotti hi tinc molt bona relació. És un gran entrenador. Només cal veure el seu historial”, deia Xavi després del duel contra l’Osasuna. “És normal que l’entrenador tingui crítiques. El judici és si guanyes o no. Xavi ho sap bé. És un gran professional, un gran entrenador i té capacitat per gestionar aquestes situacions”, el defensava Ancelotti fa cosa d’un mes.

Lluny queda el primer cara a cara entre tots dos. Va ser fa dos anys, en la supercopa del 2022. En aquelles semifinals, en què el Barça va semblar fer un pas endavant en el joc, el Madrid es va imposar 2-3 per acabar alçant el títol dies després. Semblen destinats a trobar-se en aquesta competició, ja que fa un any ja es van enfrontar en la final. Aquella la va guanyar Xavi. La de demà, es veurà. En la lliga, empaten: dues victòries per a Xavi (0-4 al Bernabéu l’any 2022 i 2-1 al Camp Nou el 2023) i dues per a Ancelotti (2-1 a casa el curs passat i l’1-2 recent a Montjuïc). En la copa, el 0-1 blaugrana en les semifinals al Bernabéu va ser estèril: el Madrid es va imposar 0-4 a Barcelona i va acabar campió.

El 4-4 es decantarà cap a un costat demà. Un clàssic, un títol i qui sap si un punt d’inflexió de cara al que resta de curs.

Barça-Madrid 2-3
Supercopa 2022 (semifinals)
Madrid-Barça 0-4
Lliga 21/22 (jornada 29)
Madrid-Barça 3-1
Lliga 22/23 (jornada 9)
Madrid-Barça 1-3
Supercopa 2023 (final)
Madrid-Barça 0-1
Copa 22/23 (semifinals)
Barça-Madrid 2-1
Lliga 22/23 (jornada 26)
Barça-Madrid 0-4
Copa 22/23 (semifinals)
Barça-Madrid 1-2
Lliga 23/24 (jornada 11)

Raphinha és baixa per a la gran final

El Barça va confirmar ahir que Raphinha no podrà jugar la final de la supercopa de demà, diumenge, contra el Real Madrid. El club va informar que les proves efectuades a l’extrem brasiler mostren que té una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El comunicat assegurava que el jugador és baixa i que la seva evolució en marcarà la disponibilitat. Raphinha va ser substituït poc abans del descans, després de notar una punxada. En lloc seu va entrar Lamine Yamal, que va acabar sent decisiu. La lesió que té Raphinha és la mateixa d’Iñigo Martínez, de manera que el temps de baixa podria rondar el mes. És la tercera lesió del 2024: Cancelo, el mateix Íñigo i Raphinha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)