Barça

Es tornen a trobar

Supercopa femenina. El Barça s’enfronta al Madrid en la semifinal de la supercopa: en joc hi ha un bitllet per a la final contra el Llevant i la possibilitat de lluitar pel primer títol de la temporada

Fa prop d’un any, el 19 de gener del 2023, el Madrid va estar a punt de derrotar el Barça. Eren les semifinals de la supercopa, com avui. L’expulsió d’Irene Paredes a l’hora de partit, i amb empat en el marcador, ho deixava tot obert. El duel va anar a la pròrroga. Però ni així. Un cop més, el Barça va acabar imposant-se gràcies a un gol de penal de Mariona i a un altre de Salma Paralluelo. La manera com tot l’equip i l’staff van celebrar el tercer era més que significativa. Ràbia, eufòria i alliberació. Un any després, el Madrid continua incapaç de poder tombar el projecte blaugrana, que continua comptant els clàssics per victòries. Igualats, com aquell, o amb golejada, com el del novembre passat a Montjuïc. Aquesta tarda (19 h, TV3), a Leganés, nou cara a cara en les semifinals de la supercopa. En joc, una plaça en la gran final de dissabte. El Barça està a dos partits d’aixecar el primer títol d’una temporada que es vol que sigui històrica. Jonatan Giráldez vol marxar per la porta gran, assolint el que mai s’ha assolit encara: guanyar els quatre trofeus en joc. Avui, primer pas.

Recuperades

De cara a aquest nou clàssic, el tècnic gallec recupera dues jugadores. Es tracta de Cata Coll i Marta Torrejón. Totes dues s’havien fet un esquinç al turmell. La primera, ja fa un mes. La segona, fa tot just uns dies contra el Llevant les Planes. Tant l’una com l’altra han viatjat i estaran disponibles. El tècnic torna a emportar-se quatre futbolistes del filial: Martina, Vicky, Lucía i Dragoni. Jugadores que estan sumant i molt davant les nombroses baixes per lesió que arrossega el Barça des de principis de temporada. També hi serà, evidentment, Aitana, premiada fa tot just dos dies amb el The Best. Tampoc hi faltaran les oblidades com Patri, Graham Hansen o Paredes. Gales i nominacions a part, les blaugrana s’encarreguen de parlar sobre la gespa i avui tenen un d’aquells reptes estimulants i especials.

Per la seva banda, el Madrid està vivint una temporada molt convulsa. Eliminat de la Champions de bon principi i amb la lliga impossible, el conjunt blanc s’aferra a la copa o a la supercopa. El tècnic, Alberto Toril, qüestionat, té el dubte de Bruun. Olga Carmona també arriba carregada, però està disponible. El conjunt blanc s’ha pogut refer del mal final d’any i suma dues victòries en dos partits. Toril té “bones sensacions” i el convenciment que “no hi ha tanta diferència” amb el Barça.

El Llevant, a la final

El conjunt valencià va derrotar l’Atlético en la pròrroga (1-3), gràcies a un doblet de Gabi Nunes, en un estadi gairebé buit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)