El Barça goleja i es planta a la final de la supercopa

El Barça ha tornat a guanyar el clàssic. Un cop més i ja en van tretze. El conjunt de Jonatan Giráldez ha golejat de nou al Real Madrid (4-0) i ha certificat el seu pas a la gran final de la supercopa, que es jugarà dissabte contra el Llevant (20h). Pot ser el primer títol de la temporada per a les blaugrana.

El tècnic gallec ha plantat el seu onze de gala, tenint en compte les absències. Com en el duel del passat diumenge a Montjuïc, el Madrid ha arrencat amb un parell d’arribades amb cert perill que han fet treballar la defensa del Barça. A partir d’aquí, com va passar en la lliga, les de Giráldez s’han fet amb el control absolut del partit i ha començat a fer mal a través de les incorporacions d’Ona Batlle. El joc s’ha concentrat a camp del Madrid, però el primer gol ha arribat en una acció a pilota aturada. Salma ha servit un córner des de la dreta i la pilota ha caigut morta a l’interior de l’àrea petita. Allà ha aparegut Mariona per fer el primer (12’). Tres minuts després, el segon. Ona s’ha anticipat i ha guanyat el duel a Athenea, que tenia molt avantatge, i ha cedit cap a Salma dins l’àrea. L’aragonesa ha fet un control exquisit, ha retallat i ha definit amb l’exterior (15’). El conjunt blanc ha disposat d’alguna ocasió. Engen ha tret un remat d’Olga que encaminava porteria (24’) i Feller ha rematat dins l’àrea, però Cata ha blocat bé (32’). Després d’aquestes dues accions, han arrencat uns minuts de vertigen del Barça, que ha sentenciat el partit i la semifinal. Salma ha avisat (33’) i, poc després, Ivana ha fet caure Mariona dins l’àrea. El VAR ha avisat a Marta Huerta de Aza, que després de revisar l’acció ha xiulat penal. La balear no ha fallat (39’). Encara abans del descans, Ona ha xutat al travesser (45’+1).

En la represa, pocs canvis. Només un: més presència de Graham Hansen. La noruega havia participat molt poc en la primera meitat, però en la segona ha tingut protagonisme. Ha començat a regatejar i trepitjar àrea amb més continuïtat. De fet, ella ha assistit a Salma en el quart, que l’aragonesa ha fet pràcticament sense voler (52’). Les dues han protagonitzat una altra acció poc després, però Salma ha rematat de cap per damunt del travesser (56’). Amb el partit dat i beneït, Jonatan Giráldez ha mogut la banqueta i ha donat descans a jugadores com Mariona, Salma, Paredes i Graham Hansen. El duel ha baixat de ritme, però ha continuat sent el Barça l’únic dominador davant un Madrid incapaç i que intentava generar alguna cosa en els contraatacs. La maneta ha estat a punt d’arribar al tram final. Patri Guijarro ha enviat un xut ras i ajustat al pal de Misa, però el VAR ha anul·lat l’acció per un fora de joc d’Aitana (79’).