Barça

Un Barça superlatiu

Les blaugrana s’exhibeixen davant el Llevant, amb una primera part per emmarcar, i sumen el primer títol de l’any: la supercopa

Graham Hansen, amb poca participació contra el Madrid, brilla i firma un ‘hat-trick’

BARÇA 7 LLEVANT 0

LLEVANT:Holmgren; Paula Tomás, Méndez, Mendoza, Lloris; Sosa (Daniela, 58’), Leire Baños (Torrodà, 70’), Paula Fernández (Antonia, 58’), Andonova; Mayra Ramírez (Gabi Nunes, 58’) i Alba Redondo (Érika, 70’). BARÇA:Cata Coll; Bronze, Paredes (Martina, 46’), Engen, Ona Batlle; Walsh, Aitana (Bruna, 79’), Patri (Clàudia Pina, 64’); Graham Hansen (Vicky López, 64’), Mariona i Salma Paralluelo (Oshoala, 64’). GOLS:1-0 (13’) Salma Paralluelo. 2-0 (24’) Graham Hansen. 3-0 (26’) Ona Batlle. 4-0 (36’) Graham Hansen. 5-0 (46’+1) Salma Paralluelo. 6-0 (54’) Graham Hansen. 7-0 (57’) Aitana.ÀRBITRE:Olatz Rivera Olmedo (comitè basc), amb Eugenia Gil Soriano (comitè gallec), al VAR.T.G.:a Paula Tomás i Leire Baños.PÚBLIC:7.139 espectadors a Butarque.

No es cansen mai, ni se’n cansaran. No hi ha equip més competitiu i afamat que el Barça en tot el món. Competeixen en els entrenaments i així juguen després. És igual qui es posi al davant. És igual la competició. És igual si és un partit intranscendent o una final. El Barça hi va amb tot. Amb la voluntat d’oferir la perfecció i ser millor cada dia que passa. Per això guanya gairebé sempre. Per això cada derrota dol més que cap altra cosa. Amb aquest Barça, el culer s’hi pot sentir segur. És garantia d’èxit en el 99% de les vegades. Aquest 1% és el que ha privat a l’equip blaugrana aconseguir la fita històrica d’alçar els quatre títols als quals aspira, aquella que les jugadores tenen entre cella i cella. De moment, un de quatre. La supercopa d’Espanya és blaugrana després d’una exhibició contra el Llevant.

D’un altre món

Va ser una final que va deixar clar que el Barça juga en una lliga diferent que la resta d’equips espanyols. Les valencianes són segones en la lliga, però van fer-se petites davant la superioritat de les jugadores de Jonatan Giráldez. El tècnic havia advertit de la proposta valenta del Llevant. De fet, el conjunt granota va clavar un parell d’ensurts a través de Mayra Ramírez. Primer, Cata Coll va passar-se d’agosarada i va perdre la pilota en una retallada dins l’àrea. Engen va evitar el gol sobre la línia. Després, la davantera del Llevant va marxar en el cara a cara amb la balear, però va creuar massa la rematada. A partir d’aquí, Barça, Barça i Barça. I ahir sí, amb Graham Hansen com a protagonista. Se l’havia vist poc contra el Madrid. El joc s’havia concentrat més cap al costat contrari de la noruega, potser per això va irrompre amb més força en la final contra el Llevant. Hat-trick de l’oblidada dels premis, que va endur-se l’MVP a casa. Va arrencar assistint Salma per fer el primer. Després, va recollir una pilota morta per estrenar el seu compte particular. Encara abans del descans, va fer el gol de la nit acompanyada de la seva sòcia predilecta: Aitana Bonmatí. Quan connecten, és màgic. La noruega va trobar la de Ribes dins l’àrea i aquesta li va tornar l’esfèrica de taló per regalar-li el gol. En la primera part, Ona i Salma –que no falla mai en la seva cita amb el gol– van rematar la maneta. Ja en la represa, Graham en va fer un altre a passada d’Aitana. La Pilota d’Or i el The Best també volia el seu gol i el va acabar trobant per tancar la golejada.

Set gols, com set títols suma Jonatan Giráldez des que va assumir el càrrec de primer entrenador. El gallec abandona el club a finals de temporada. Ho farà amb una nota excel·lent, però marxar amb un 10 en el palmarès implicaria tancar el curs amb un ple de títols. El 25% del repte està assolit. Ara toca continuar sumant en la lliga, que està molt encarrilada, i passar fases en la copa. Els quarts de la Champions arriben d’aquí a dos mesos. No en dubteu, en volen més i més. I sí, volen els quatre. Prepareu-vos.

ENSURTS

Els dos avisos inicials de les valencianes van fer despertar el conjunt culer

PALMARÈS

És la quarta supercopa blaugrana i el setè títol de Jonatan Giráldez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)