El protagonista

João Félix

João Félix, 2 Simeone, 0

João Félix va ser tema de conversa en el dinar de directives previ a l’Atlético-Barça, però la indigestió va tornar a ser per a Simeone. Segon cara a cara Cholo-João i segona victòria en el pla individual i col·lectiu per al crac portuguès. Seu va ser l’únic gol del Barça a Montjuïc en la victòria de la primera volta de la lliga i seu va ser el primer gol del Barça en la golejada al Metropolitano. Una altra bufetada amb la mà oberta per a Simeone.

Totes les càmeres buscaven ahir João. Era l’home més buscat. Retorn a casa, ara amb la samarreta del Barça. L’afició de l’Atlético li va dedicar una sonora xiulada quan el seu nom va sonar per la megafonia abans del partit. L’escena es va repetir cada vegada que el portuguès contactava amb la pilota. Trenta-vuit minuts de xiulets i de cop i volta, el silenci. El gol de João Félix va silenciar el Metropolitano. Va ser una gran jugada col·lectiva del Barça. Gündogan es va rifar Marcos Llorente amb una retallada, va connectar amb Lewandowski, el polonès va fer un gran moviment dins l’àrea i va assistir perquè João, rematant al primer toc, superés Oblak i fes pujar el 0-1 en el marcador. En el partit jugat a Montjuïc, després de marcar, la seva celebració va ser icònica i va pujar a la tanca publicitària amb els braços estesos. També hi va haver rialla a càmera. Ahir tot va ser més contingut. Els dos dits índexs assenyalant el cel i poc més. Respecte de João a un escut. Tot el respecte que precisament l’afició de l’Atlético no va demostrar quan va ovacionar Savic després d’una entrada duríssima del central serbi a João Félix en el minut 60 de partit. Entrada duríssima per darrere a pocs metres d’El Cholo.