Barça

Europa exigeix més

El Barça té dificultats per superar el Brann i agafar avantatge en els quarts de final

L’equip va perdonar en la primera part, però Paralluelo va trobar el premi final

BRANN 1 BARÇA 2

BARÇA:Cata Coll; Bronze, Paredes, Engen, Ona Batlle (Rolfö, 73’); Walsh, Aitana, Patri (Alexia, 73’); Graham Hansen (Vicky López, 89’), Salma Paralluelo (Brugts, 89’) i Mariona ( Pina, 79’). BRANN:Mikalsen; Stenevik, Ostenstad, Tynnilä (Ritter, 79’); Kvamme, Kielland (Renmark, 78’), Haugland, Lund; Engesvik (Eikeland, 56’), Gaupset (Svendheim, 86’); i Crummer (Aahjem, 79’). GOLS:0-1 (9’) Graham Hansen. 1-1 (39’) Kvamme. 1-2 (72’) Salma Paralluelo.ÀRBITRA:Alina Pesu (romanesa), amb Ovidiu Hategan (romanès) al VAR.T.G.:a Engesvik i Tynillä.PÚBLIC:uns 3.500 espectadors a l’Asane Arena.

La Champions és un altre món. El Barça domina amb mà de ferro i, sovint, es passeja per les competicions estatals. Tothom s’acostuma a les golejades setmana rere setmana. Una superioritat molt gran, amb els rivals a anys llum de les blaugrana. Però a Europa, el nivell puja. Per alguna cosa és la gran competició de clubs i el repte més estimulant i exigent que es proposa l’equip cada temporada. Els rivals estan més preparats i aprofiten millor les seves armes. A Noruega, entre el fred de Bergen, el Barça es va trobar amb un Brann valent i ben treballat que va estar a punt d’obrar el miracle i evitar la victòria blaugrana. Al final, però, el conjunt de Jonatan Giráldez va fer valer la seva condició de campió i va aprofitar la seva qualitat. Tot plegat va servir per endur-se el primer punt de l’eliminatòria dels quarts de final.

Perdonar i rebre

Havia advertit Jonatan Giráldez en la prèvia sobre les dificultats del partit. El tècnic havia elogiat el Brann, un dels equips revelació d’aquesta edició de la màxima competició europea. Un equip que havia estat capaç d’empatar en la fase de grups contra el Lió. Parlava de la seva personalitat i valentia. Les jugadores noruegues van demostrar-ho contra el campió. Van tenir molt clar què havien de fer: ben situades en defensa, ajuntant les línies i tapant els espais, i provant d’aprofitar les ocasions que apareguessin en atac. Una posada en escena que va provocar que al Barça li costés jugar com està acostumat a fer, dominant clarament la possessió –menys superior ahir– i movent la pilota a velocitat de vertigen. El que sí que va aconseguir l’equip de Jonatan Giráldez va ser generar ocasions. De fet, la primera part va ser un vendaval ofensiu blaugrana. Però enmig de tantes estrelles del Barça, va ser Aurora Mikalsen qui va acaparar tots els focus. La portera del Brann va aturar tots els xuts possibles. De Bronze, de Salma, d’Aitana, de Graham o de Mariona. Aturada rere aturada va evitar que el conjunt culer pogués situar-se amb un resultat d’escàndol en la primera meitat. Ara bé, una sí que va entrar dins. Va ser una de les futbolistes que tornava a la seva terra. Graham Hansen continua sumant gols. Servint un córner en curt, va poder combinar amb Patri dins l’àrea i fer el 0-1. Un resultat tan curt, a causa de la falta d’efectivitat, que va permetre al Brann creure-hi. Just abans del descans, una transició mal defensada pel Barça va permetre a Kvamme empatar el duel. L’estadi i les jugadores eren tan conscients del que significava perforar la porteria del campió d’Europa, que les celebracions parlaven per si soles. La capitana noruega va posar-se les mans al cap. Sí, així de difícil és marcar al Barça. Així d’increïble és poder inquietar un equip que espanta i que és referent.

Amb la inèrcia d’aquests últims minuts, el Brann va tornar més esperonat després de la represa. Al cap venia el 4-4 de Lisboa. Un toc d’atenció que ja va rebre l’equip de Giráldez a Europa. Tot costa més i perdonar té conseqüències. El Barça, però, aprèn. Va detectar que calia circular més ràpid i va trobar el gol quan ho va fer. Desmarcada de ruptura d’Aitana per infiltrar-se a l’àrea i trobar Salma al punt de penal. L’aragonesa va regirar-se per donar avantatge a les blaugrana i resoldre un partit que s’havia complicat. Un primer pas cap a les semifinals i que caldrà rematar dijous vinent (18.45 h) al Johan Cruyff.

FOCUS

El Brann va saber jugar les seves cartes i va dificultar el joc blaugrana, menys efectiu i veloç del que és habitual
Brann-Barça 1-2
Tornada: 28/3, 18.45 h
Häcken-PSG 1-2
Tornada: 28/3, 21 h
Ajax-Chelsea 0-3
Tornada: 27/3, 21 h
Benfica-Lió 1-2
Tornada: 27/3, 18.45 h
Graham Hansen, MVP del partit, va tornar a marcar, però la gran protagonista va ser Mikalsen, portera local
És futbol. Hem fallat i els hem donat vida. Estem contentes, però ara hem d’acabar la feina a casa
Salma Paralluelo
jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)