Barça

Giráldez: “Posar-nos amb dotze punts d’avantatge seria molt important”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, té en ment l’eliminatòria contra el Brann, però ha deixat clar que primer hi ha el Madrid i la possibilitat de situar-se a una distància molt més gran al capdavant de la lliga. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Clàssic enmig d’una eliminatòria de quarts

“Sempre condiciona. M’agrada veure de quina manera afrontar cada partit. Després de l’1-2 de l’anada contra el Brann, ho tenim tot obert per a la tornada i tenim un partit tan important com és el del Madrid. El que hem de fer és afrontar primer el clàssic, però no podem amagar que tenim un altre duel important dijous i que la prioritat és classificar-nos. És una bona oportunitat per aconseguir una distància més gran. En aquest punt de la temporada passada teníem només cinc punts de marge. Això vol dir que estem millor. Ara i demà tenim dos entrenaments per veure quines sensacions, el nivell de forma i la capacitat de les jugadores i decidirem quin és el millor onze per jugar”.

Cop a la lliga?

“Dotze punts seria una distància molt gran. Matemàticament, no seria definitiva, però amb els partits que queden ens donaria molta confiança per afrontar el que queda. Però no ens podem avançar. Hem de pensar a fer un bon partit, merèixer la victòria i ja farem les valoracions després de l’enfrontament. Tenir dotze punts d’avantatge seria únic i important”.

Com arriba el Madrid?

“Sempre han modificat coses contra nosaltres. Per exemple, ara la parella de centrals és diferent que la que van utilitzar en la supercopa. Diferents jugadores tenen la capacitat de marcar gols i arriben en un molt bon moment. Dels últims nou partits de lliga, n’han guanyat vuit. No he de dir jo quin és el nivell que té el Madrid, però està bé. Que hàgim guanyat tots els partits contra elles també serà un plus de motivació i intentaran posar les coses difícils i acostar-se a nosaltres. Ho hem d’evitar”.

I la plantilla, com arriba?

“La feina que hem fet fins ara ha estat molt bona. Hem posat una marxa més quan hem tingut setmanes netes que podíem aprofitar i hem pogut fer canvis quan hem tingut molts partits. La sensació és que moltes jugadores han participat i hem pogut donar descans. A nivell de confiança, arribem bé. Tenir jugadores disponibles afavoreix a tenir més recursos per afrontar els partits. Les sensacions a nivell de joc són molt bones. Tenim un repte important i una possibilitat boníssima per ampliar la distància. Arribem bé”.

El nivell del Madrid ha baixat?

“No. El context ha estat diferent. Van tenir baixes i jugadores que no estaven al 100%, però ara estan en un altre punt. Gairebé tota la plantilla està disponible i en forma. Tenen ara més jugadores de referència que assumeixen rols i això també els dona confiança. A més, a casa amb l’afició són més fortes. És un dia important i si fem un bon partit tindrem més opcions de guanyar”.

El millor clàssic que ha dirigit

“El de la supercopa de la temporada passada. Vam estar gairebé una hora amb una futbolista menys i vam treballar coses que no havíem viscut mai a nivell emocional. Va ser una injecció d’adrenalina, il·lusió i confiança. Aquell partit va ser un reforç per al grup”.

L’optimisme de l’afició

“No. Ni tan sols sabia que sortien a la venda més entrades. Tampoc sabem si la compra gent del Barça. No és una pressió extra i no depèn de nosaltres. Sí que demostra que la gent confia, però abans hem de fer moltes coses bé per estar a Bilbao”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)