Barça

Focalitzats en París

El Barça, beneficiat pel calendari, ja té la mirada posada en el partit al Parc dels Prínceps. Disposarà de deu dies per preparar la gran cita, mentre que el PSG, que va guanyar 0-2 ahir a Marsella i que encara ha de jugar el partit de copa contra el Rennes i el de lliga contra el Clermont Foot, només tindrà tres dies de preparació

Pep Guardiola i Luis Enrique, molestos, i Xavi Hernández, més content que un gínjol. El calendari somriu aquesta vegada al Barça i irrita el City i el PSG. Abans de la final d’ahir contra l’Arsenal (0-0), Pep se’n va queixar públicament: “El Madrid tindrà nou dies per preparar-se. Nou dies! La diferència és molt gran, perquè nosaltres jugarem dimecres contra l’Aston Villa i dissabte contra el Crystal Palace i tindrem només tres dies per preparar-nos. Després jugarem la tornada contra el Madrid aquí a casa i jugarem la FA Cup el dissabte següent. El Coventry, el United i el Chelsea estan de vacances aquella setmana. Per què ens fan jugar dissabte? Per què no ens donen un dia més quan la resta d’equips implicats no juguen competició europea? Hem de barallar-nos amb les televisions? Ja sé la resposta: ens paguen molts diners.” No li falta raó. El calendari ofega el Manchester City. També el PSG. La situació és calcada. L’equip de Luis Enrique va vèncer ahir al Vélodrome contra el Marsella (0-2), repetirà dimecres en la copa de França contra el Rennes i tornarà a tenir partit de Ligue 1 dissabte dia 6 contra el Clermont Foot. En el cas del PSG, el marge de punts superior que té en la lliga, en comparació amb la situació actual del City, és cert que permetrà a Luis Enrique tenir una mica més de cintura a l’hora de fer rotacions abans del partit contra el Barça, sobretot el dia del Clermont Foot, però dimecres en les semifinals de la copa no podrà fer tants malabarismes. Aquell dia Luis Enrique s’hi juga un lloc en la final de la copa i no podrà reservar gaires futbolistes. L’exigència d’unes semifinals a partit únic, amb la tensió del partit, la possibilitat d’una pròrroga i el risc de lesions, juga a favor del Barça i en contra del PSG. El club parisenc, com el City, tindrà només tres dies per entrenar-se abans de la batalla contra el Barça, dos, de fet, si tenim en compte que aquell diumenge l’equip farà sessió de recuperació perquè el partit contra el Clermont Foot és dissabte a les nou de la nit.

Les penes del City i el PSG contrasten amb el marge que tindran el Barça i el Real Madrid. L’equip d’Ancelotti ja començarà avui a preparar l’eliminatòria contra els citizens després de jugar ahir contra l’Athletic, però el Barça encara haurà tingut un dia més de preparació. Tres dies el PSG i deu el Barça abans de la gran cita del 10-A al Parc dels Prínceps.

L’equip, il·lusionat

El Barça ja mira cap a la torre Eiffel. Enfortit per la victòria contra Las Palmas, no tant per imatge però sí per resultat, l’equip es va entrenar ahir pensant ja en el PSG. Rostres alegres en la sessió perquè el Barça ja encadena cinc partits sense encaixar cap gol (Getafe, Athletic, Mallorca, Atlético i Las Palmas) i onze sense perdre. L’efecte Xavi: l’equip no perd des del famós dia del Vila-real (3-5), quan Xavi va prendre la controvertida decisió de dimitir en diferit. Va ser el 27 de gener. Des de llavors, vuit victòries i tres empats, comprat el bitllet per als quarts de final de la Champions i victòries de prestigi com el 0-3 al Metropolitano.

L’aturada per seleccions va arribar en mal moment, perquè l’equip estava en línia ascendent i per això era tan important guanyar contra Las Palmas. Jugadors com Raphinha van demostrar dissabte que arribaran a París amb un bon to. També João Félix vol ser important en l’eliminatòria. Va marcar contra l’Atlético abans de l’aturada de la lliga i contra Las Palmas va ser suplent, però la seva entrada va reactivar l’equip i seva va ser la passada del gol. L’estada amb les seleccions ha servit també per confirmar el bon moment de Lamine Yamal, que contra el Brasil va prendre mides del Bernabéu de cara al clàssic. L’eliminatòria contra el PSG serà l’examen definitiu per a un Cubarsí que va enamorar contra el Nàpols en el seu debut en la Champions i ara l’espera la pugna contra tres daines com Mbappé, Dembélé i Barcola. Lewandowski es va esborrar del partit contra el Cadis del dia 13 i ja està absolutament focalitzat en l’eliminatòria contra el PSG i el clàssic.

La setmana i mitja neta de partits que té el Barça en l’horitzó també ha de servir per recuperar futbolistes. Tots els ulls miren cap a Christensen, que s’ha perdut els dos últims partits i a qui el cos tècnic cuidarà durant aquests dies. El danès vol ser a París. Hi serà segur un Ferran que dissabte va reaparèixer després de dos mesos. Ell també té ara uns dies extres per guanyar to físic en els entrenaments. Pedri i De Jong, absents des del partit a Bilbao, també espremeran les seves possibilitats de viatjar a la capital francesa, o almenys arribar al partit de tornada i al clàssic. Dependrà de les seves sensacions en els pròxims dies. Cautela perquè sense ells l’equip ha respost bé.

EL PSG NO FALLA

Tot i l’expulsió de Beraldo, el PSG va vèncer ahir 0-2 a Marsella (Vitinha i Gonçalo Ramos)

TOT IGUAL EN LA LLIGA

L’Athletic no fa cap regal al Barça i el triomf del Madrid ho deixa tot com estava
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)