Barça

Hi ha vida sense Frenkie ni Pedri

Barça. Els migcampistes treballen per arribar al duel de Champions al feu del PSG de dimecres que ve, però sense ells l’equip ha respost. De fet, el conjunt blaugrana ha guanyat més quan no hi han estat

Per a Xavi Hernández, Frenkie de Jong i Pedri són dos futbolistes estructurals. “Marquen la cara de l’equip”, acostuma a dir quan es refereix a ells dos. No obstant això, aquesta campanya hi ha pogut comptar ben poc, amb tots dos plegats, per les lesions que han tingut cadascun. Concretament, de titulars tots dos junts, només han jugat 13 partits, dels 43 que el Barça ha disputat en la temporada. Els contratemps s’han posat en el camí de tots dos, i així es troben en aquests moments, en la recta final de les seves respectives recuperacions, treballant per estar disponibles dimecres que ve al Parc dels Prínceps, en l’anada de quarts de final de la Champions League contra el PSG. No ho tenen fàcil, el neerlandès amb un esquinç al turmell dret i el canari amb una lesió muscular al recte femoral de la cuixa dreta; però, després d’un mes de baixa i amb encara una setmana més, mantenen les possibilitats. De tota manera, no es correran riscos amb cap dels dos, primer de tot per preservar-los per al que encara pot venir i, també, perquè l’equip ha respost sense ells a la gespa.

I és que, de fet, el conjunt culer ha guanyat més quan no hi han estat. El Barça ha jugat aquest curs 16 partits sense que ni el dorsal 21 ni el 8 sortissin d’inici i n’ha guanyat 11 (69%), n’ha perdut 3 (19%) i n’ha empatat 2 (12%). En canvi, amb ells dos de titulars, dels 13 enfrontaments que ha disputat el grup blaugrana, n’ha guanyat 7 (54%), n’ha perdut 1 (8%) i n’ha empatat 5 (38%). Per tant, hi ha vida sense De Jong i Pedri, tot i tractar-se de dos dels futbolistes de més nivell de la plantilla. Tot plegat ha quedat palès en els últims quatre matxs que el Barça ha jugat, des que els dos migcampistes estan lesionats –van caure el mateix dia, el 3 de març, al feu de l’Athletic (0-0)–, en què l’equip entrenat per Xavi ha encadenat quatre triomfs, amb 8 gols a favor i només un en contra. En aquest sentit, claus han estat els passos endavant de Fermín i Sergi Roberto, a la medul·lar, que han destacat darrerament suplint aquestes vacants, i ara fins i tot sembla complicat que algú els arrabassi la plaça.

LLIGA
Getafe-Barça 0-0
Barça-Cadis 2-0
Barça-Atlético 1-0
Barça-Girona 2-4
València-Barça 1-1
Betis-Barça 2-4
Alavés-Barça 1-3
Barça-Granada 3-3
Celta-Barça 1-2
Athletic-Barça 0-0
CHAMPIONS LEAGUE
Barça-Anvers 5-0
Barça-Porto 2-1
Nàpols-Barça 1-1
54% triomfs
8% derrotes
38% empats
LLIGA
Mallorca-Barça 2-2
Barça-Sevilla 1-0
Granada-Barça 2-2
Barça-Athletic 1-0
Barça-Real Madrid 1-2
Barça-Real Sociedad 0-1
Barça-Alavés 2-1
Barça-Almeria 3-2
Barça-Mallorca 1-0
Atlético-Barça 0-3
CHAMPIONS LEAGUE
Porto-Barça 1-2
Barça-Xakhtar 2-1
Xakhtar-Barça 1-0
Anvers-Barça 3-2
Barça-Nàpols 3-1
SUPERCOPA
Barça-Osasuna 2-0
69% triomfs
19% derrotes
12% empats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)