Barça

Ningú toca més fusta

El Barça és l’equip que ha xutat més vegades al pal en aquesta lliga (17)

Lamine Yamal és qui més de pega està en aquest sentit, ja que hi ha estavellat la pilota fins a cinc vegades, i també lidera el rànquing del campionat. El portuguès João Félix el segueix, amb quatre rematades al pal

Un dels laments més recurrents de Xavi Hernández aquesta campanya ha estat la falta de contundència de l’equip que dirigeix a les àrees. A la pròpia, ho ha millorat darrerament i encadena cinc jornades de lliga deixant la porteria a zero; al davant, però, continua perdonant. “Hem fallat més gols dels que hauríem de fallar. És un resum de molts partits de la temporada; aquesta falta d’efectivitat que ens fa patir més del compte”, va assegurar el tècnic després de l’última victòria (1-0) contra el Las Palmas al Lluís Companys. I és que contra els grocs, el Barça, tot i no lluir, hauria pogut sentenciar molt abans si no hagués malbaratat diverses ocasions clares, entre les quals dues pilotes que va estavellar al pal. I no és nou que els futbolistes culers xoquin amb la fusta; de fet, en la lliga cap equip ha xutat més vegades al pal que el blaugrana. El Barça, amb 17 rematades al pal, és el conjunt que més cops hi ha topat.

És jugar a futbol ficció, és clar, però molts d’aquest pals que ha fet, haurien pogut canviar l’esdevenidor d’alguns enfrontaments i, amb això, la distància de 8 punts, que li porta actualment el Real Madrid quan en queden 24 per al final del campionat. Dels 16 tirs que s’han trobat amb la fusta, quatre van ser en tres partits que van acabar amb ensopegada del Barça: dos contra el Real Madrid (1-2) a casa, de Fermín i Iñigo Martínez, quan el duel era 1-0 favorable als blaugrana; un contra el Mallorca (2-2) a fora, de João Félix, quan el conjunt culer perdia 2-1, i un altre contra el Rayo Vallecano (1-1) també a fora, de Raphinha, quan el grup barcelonista perdia 1-0. 7 punts, en total, més els 3 que el Real Madrid no hauria sumat en el clàssic a Montjuïc, que farien ser líder el Barça ara mateix. No obstant això, no deixen de ser suposicions, perquè els pals, és clar, formen part del joc.

Lamine Yamal, de pega

Lamine Yamal és qui més de pega està en aquest sentit, amb cinc pilotes estavellades. És qui més pals ha fet de l’equip, i també de la lliga, empatat amb Iñaki Williams (Athletic Club). Tot i això, sempre que ha tocat fusta l’equip no se n’ha ressentit i sempre ha guanyat. Al feu del Vila-real (3-4) en va fer dos; al del Betis (2-4), dos més, i contra el Mallorca (1-0) a casa, un altre, encara que aquell dia va poder-se’n rescabalar fent el gol de la victòria. En realitat, l’extrem català ha fet 6 pals durant la temporada, ja que en la Champions, en la derrota a Anvers (3-2), es va trobar amb el travesser en una rematada. Suma 8 gols en totes les competicions, per mil·límetres que no són 14.

En aquesta falta de fortuna, en l’equip culer, a Lamine Yamal el segueix João Félix, amb 4 pals. A més d’aquell a Mallorca (2-2), ha vist com tres xuts més seus han anat a parar al travesser; contra el Sevilla (1-0), l’Athletic (1-0) i el Las Palmas (1-0), tot victòries al Lluís Companys. Al llarg de la temporada suma 5 topades amb la fusta, ja que en la Champions League també va estavellar la pilota al travesser en el partit a casa contra el Porto (2-1). Com el seu company, si l’atzar li hagués fet costat, acumularia 14 dianes en totes les competicions, i ara en porta 9.

En la llista blaugrana, els segueix Raphinha, que n’acumula dos, amb el pal a domicili contra el Rayo (1-1) i un altre, de local, contra l’Atlético (1-0). Hi ha, després, cinc culers més que també han tocat fusta: els esmentats Fermín López i Iñigo Martínez en el clàssic (1-2); Gavi, contra el Cadis (2-0) a casa; Frenkie de Jong a l’estadi de l’Osasuna (1-2); Sergi Roberto contra l’Almeria (3-2) a casa, un dia que va fer un doblet i va vorejar amb un xutàs al travesser el hat-trick; i Robert Lewandowski en el darrer matx contra el Las Palmas (1-0).

MIL·LÍMETRES

Si la meitat de pals de Lamine Yamal i les de João Félix haguessin entrat, tindrien més de 10 gols cadascun

LA FRASE

5 pals
Lamine Yamal (Barça) Iñaki Williams (Athletic)
4 pals
João Félix (Barça) Strand Larsen (Celta) Brais Méndez (Celta)
3 pals
Vedat Muriqi (Mallorca) Yangel Herrera (Girona) Pepelu García (València) Isco Alarcón (Betis)
1- Barça
17
2- Athletic
16
3- Real Madrid
15
3- Sevilla
15
4- Real Sociedad
14
5- Girona
12
6- Celta
11
6- Deportivo Alavés
11
7- Atlético
10
7- Rayo Vallecano
10
7- Mallorca
10
8- Betis
9
8- Osasuna
9
8- Getafe
9
8- Las Palmas
9
9- Almeria
8
10- Vila-real
6
11- València
5
11- Granada
5
12- Cadis
4

LA DADA

Aquesta falta d’efectivitat ens fa patir més del compte en molts partits aquest curs
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA

ELS BLAUGRANA AMB MÉS PALS

7
punts
més podria portar el Barça –i el Real Madrid 3 menys– si en comptes del pal hagués trobat porteria en tres ensopegades.
5 pals
Lamine Yamal
4 pals
João Félix
2 pals
Raphinha
1 pal
Frenkie de Jong Gavi Robert Lewandowski Fermín López Sergi Roberto Iñigo Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)