Barça

Objectiu de mínims

El Barça visita l’Almeria amb la missió de guanyar per encarrilar la segona posició, l’únic al·licient que li queda aquesta temporada

El conjunt andalús, ja descendit, no ha sumat ni una victòria al seu estadi en tot el campionat

Se li ha acabat fent llarga la temporada, al Barça. Fa poc menys d’un mes se li van esgotar totes les possibilitats en la Champions League i en la lliga en la mateixa setmana, i va quedar-li ja només el consol de quedar subcampió. Un objectiu de mínims, però important, perquè proporciona al club la possibilitat de competir per un títol més la campanya vinent, la supercopa, i estalviar-se les dues primeres eliminatòries de copa, i també diners, ja que disputar la competició atorga ingressos extres i, a la vegada, quedar segon augmenta també l’import a cobrar per drets televisius. I, ara mateix, el té a l’abast. Les dues ensopegades seguides del Girona li ho han posat en safata, a l’equip culer, que va sortir de Montilivi fa 12 dies ben rebregat (4-2) i tercer sense dependre d’ell mateix. D’aquesta manera, l’equip dirigit per Xavi Hernández acabarà segon si guanya dos dels tres enfrontaments que li queden en el campionat: Almeria a fora, Rayo a casa i Sevilla a fora.

El primer d’aquests, doncs, és avui (21.30 h), al feu de l’Almeria, el pitjor equip de la lliga. I és que el conjunt andalús ja està descendit, després de protagonitzar una campanya molt pobra, en què l’han dirigit quatre entrenadors, només ha sumat 17 punts i en què al Power Horse Stadium, el seu estadi, l’escenari del matx d’aquesta nit, no ha estat encara capaç de guanyar ni un partit. Pepe Mel, que va arribar fa dos mesos com a última solució, després de Vicente Moreno (7 jornades), Alberto Lasarte (2 jornades) i Gaizka Garitano (19 jornades), tampoc se n’ha sortit –hauria estat una heroïcitat– i ha assolit 7 punts en 21 jornades, sent el tècnic més prolífic per a l’equip aquest curs. Per al duel d’avui, l’experimentat preparador, amb les baixes de Baba i Ramazani, aspira, sense res en joc, a donar un ensurt al Barça. Luis Suárez, ja recuperat de la important lesió al peroné que li ha fet perdre’s gran part del curs, i Jonathan Viera, les principals amenaces per als culers.

En aquest sentit, l’equip barcelonista és conscient que qualsevol rival pot complicar-li la vida, ho ha estat vivint tota la campanya. Sense anar gaire lluny, imposar-se a l’Almeria en la primera volta al Lluís Companys va costar-li, i el gol del triomf (3-2) va produir-se en el munt 83, amb Sergi Roberto. S’entreveu titular avui el capità a la medul·lar, sense Gündogan, baixa per sanció. També Fermín López entrarà previsiblement perquè Xavi farà rotacions després de jugar dilluns contra la Real i tornar-ho a fer diumenge contra el Rayo. Qui no és clar que participi és Ronald Araujo, que encara arrossega les molèsties que van impedir-li participar en l’últim compromís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)