Barça

GERARD MORENO

DAVANTER DEL VILA-REAL

“La clau de tot és Marcelino”

Gerard Moreno s'ha erigit en una de les revelacions del Vila- real, en què ja ha fet 11 gols

Considera vital l'esperit guanyador del tècnic, que sap treure el millor profit de la plantilla

Ho donarem tot perquè aquest sigui l'any en què el Vila-real disputi la seva primera final de copa
Mai no és un bon moment per visitar el Barça. Estem en un gran estat de forma i de confiança, però ells també
Afrontem igual tots els partits. El millor exemple és el duel del Calderón, on vam jugar com sempre i vam guanyar

Marcelino García Toral, l'entrenador del Vila-real, disposa d'una línia ofensiva de primer nivell que li ha permès fer rotacions sense afectar el rendiment de l'equip, que encadena ja 18 partits sense perdre, la millor ratxa de tota la seva història. Un dels fixos en l'Europa League i en la copa del Rei és Gerard Moreno (7 d'abril del 1992, Santa Perpètua de Mogoda), una de les grans sorpreses d'un Vila-real farcit de joves talents que en només deu dies visitarà el Camp Nou dues vegades, començant pel duel de demà a la nit.

Fa gairebé tres mesos que no perden cap partit. És el millor moment per mirar de donar la sorpresa al Camp Nou?
Mai és un bon moment per visitar el Barça. Serà un partit molt difícil, segur. És cert que estem en un gran estat de forma i de confiança, però ells també, ja que el Barça està demostrant que està en el millor moment. Del que no hi ha dubte és que saltarem a la gespa del Camp Nou a totes, amb l'única intenció de sumar els tres punts.
El Vila-real és un equip ofensiu. Demà mantindran la seva manera de jugar?
Sí, nosaltres afrontem igual tots els partits. És cert que juguem contra jugadors del màxim nivell, els millors del món, i que lluiten per tots els títols possibles, però la clau és disputar aquest partit com els 18 que fa que no perdem. El millor exemple és el duel del Vicente Calderón, on vam jugar com juguem sempre i vam guanyar. Tant de bo ho puguem repetir al Camp Nou.
En la lliga vostè és més suplent que titular, però en la copa i en l'Europa League és indiscutible...
Marcelino està demostrant una gran capacitat per treure el millor profit de l'equip. El que ell decideix ho respectem tots, i tots acabem tenint les nostres oportunitats. És clar que em faria molta il·lusió poder debutar al Camp Nou, però l'únic objectiu és fer un bon partit i guanyar.
Des del punt de vista personal està fent un curs espectacular, i això que enguany debuta en l'elit.
Sí, estic molt content, ja que és el meu primer any en el màxim nivell. Tant els meus companys com tot el cos tècnic m'estan ajudant moltíssim a créixer com a futbolista i com a persona. Sé que és difícil fer-me un lloc, perquè hi ha jugadors a la plantilla de moltíssim nivell, però no em puc queixar.
En qui es fixa més per millorar, en Leo Messi, Neymar o Luis Suárez?
Són davanters espectaculars i de tots tres pots agafar moltes coses per millorar. Crec que Messi és el millor jugador del món i Neymar està en un moment de forma espectacular, però la meva referència és Luis Suárez, perquè és un perfil de davanter més semblant al meu. Jo intento moure'm molt per ajudar l'equip en la sortida de la pilota i trepitjar àrea, perquè quan estàs a prop de la porteria estàs més a prop del gol.
Quin és el secret d'aquest sorprenent Vila-real?
La clau de tot és Marcelino. Ell va arribar a mitja temporada, quan estàvem a la segona divisió, i des del primer moment ens va transmetre el seu esperit guanyador. Aconsegueix treure el millor de cada jugador en benefici del grup, i els bons resultats des de llavors en són una prova.
En aquests moments la copa del Rei és l'objectiu prioritari del Vila-real?
Des de l'inici hem anat partit a partit i competició a competició, i així ens va molt bé, però és veritat que estem a només dos partits de la final de la copa, una situació nova en el club. Ja hem fet història, perquè mai abans s'havia aconseguit, però arribats fins aquí en volem més. Serà una eliminatòria molt dura, però ho donarem tot perquè aquest sigui l'any en què el Vila-real disputi la primera final de la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)