Barça

Un derbi amb ferides sense cicatritzar

Ressaca. La trilogia del gener va deixar tocat l'Espanyol, que va encadenar sis partits sense guanyar en lliga

La trilogia de derbis del gener, eliminatòria de copa i partit de lliga a Cornellà, va deixar ferides obertes a les files blanc-i-blaves. L'empat en lliga va ser de gran desgast i l'anada dels vuitens de copa va incrementar el soroll mediàtic amb múltiples accions de perfil poc ètic i picabaralles al túnel de vestidors. Un còctel que va provocar uns distensió en els resultats posteriors de l'Espanyol, com va admetre el mateix Constantin Galca. “Aquells partits ens van fer perdre molt de temps en la construcció de l'equip”, apuntava el romanès. La dinàmica posterior dels blanc-i-blaus va ser terrorífica. Van acabar la jornada 18 amb 21 punts, a sis dels descens, i sis jornades després només van sumar un punt en sis partits, passant de veure el descens a una distància de sis punts a acaronant-lo a només un punt. L'equip va reaccionar al setè partit guanyant al Deportivo. En part, aquest desgast psicològic també es va gestionar malament a la banqueta amb un Galca que no va fer cap rotació en l'equip i va apostar pels mateixos jugadors. Un fet que l'Espanyol va pagar car.

Ara els periquitos arriben amb més tranquil·litat al duel de diumenge al Camp Nou. La permanència és virtual i, tot i no ser matemàtica, només un carambola de difícil execució faria trontollar la salvació. Tot i això, les guspires de la trilogia de derbis encara segueixen calentes en tots dos equips i l'equip blanc-i-blau és conscient que ara són ells qui tenen un marge de tranquil·litat davant un Barça que ha de guanyar per seguir en la lluita per la lliga. L'ombra del tamudazo segueix ben present tot i que des del cantó blanc-i-blau es vol rebaixar el clima de tensió. La cosa serà ben diferent una vegada comenci a rodar la pilota.

“És una setmana normal, anem a preparar un partit important per a nosaltres perquè estem pràcticament salvats però encara no, i afrontarem el partit amb la mateixa intensitat o més que el duel davant el Sevilla, volem el partit”, explicava ahir Pape Diop, un dels futbolistes que van viure amb més tensió el derbi de copa del Camp Nou. “Personalment m'és igual si l'ambient és hostil o no, vull parlar de futbol, anirem a jugar un partit de futbol i no a la guerra. Si hi ha un ambient hostil estic preparat, els meus companys també, només volem parlar de futbol i esperem que al final també es segueixi parlant de futbol”, deia el senegalès per rebaixar la tensió. Però tenia molt clar el full de ruta a seguir. “Anirem a jugar el partit que ens interessa a nosaltres, fer-li incòmode i treure quelcom allà per estar més tranquils. Sortirem a fer el millor partit possible i guanyar o empatar, encara no estem salvats i anirem allà per provar d'assegurar-nos l'objectiu, la salvació”, argumentava el senegalès, que es mostrava convençut de poder treure quelcom de postiu del Camp Nou. “És clar que es pot. Sempre sortim pensant que es pot i provem de fer-ho per endur-nos un punt o el partit. N'estem convençuts, ho vam fer ja a casa en la primera volta, i és un partit especial, un derbi, i sempre hi ha un extra de motivació en totes dues parts, al seu camp i al nostre. Estem motivats i anirem a fer el millor partit possible.” Tot i això, Diop minimitzava les baixes en defensa que tindrà l'equip per les sancions d'Álvaro i Óscar Duarte. “Tenim baixes importants i ho sabem, però hi ha gent per complir i crec que no tindrem problemes.” No obstant això, el mig es descartava per jugar de central. “Mai hi he jugat. Si m'hi posen, m'adaptaré, però mai hi he jugat.”

DIOP HO TÉ CLAR

“És clar que es pot puntuar! N'estem convençuts. Ja ho vam fer a casa en la primera volta”
“Estic preparat per si hi ha un ambient hostil, però és un partit de futbol, i no la guerra”

Galca estudia protegir Pau i apostar per Arla

Al marge de les titularitats de Ciani i Roco a l'eix pels sancionats Óscar Duarte i Álvaro, l'altra gran novetat de l'onze podria ser la tornada d'Arlauskis en detriment de Pau López, que se les va tenir amb Luis Suárez i és recordat per l'afició blaugrana per la seva trepitjada a Messi. Vistos aquests antecedents, Constantin Galca està rumiant apostar pel porter lituà i deixar a la banqueta el gironí com una mesura de protecció i per no enterbolir l'ambient. Fins ara Arla ha jugat tres partits de lliga, on ha acabat golejat en tots els duels encaixant un total de 12 gols. L'últim precedent va ser el partit de Las Palmas de fa dues jornades. Contra el Sevilla, el tècnic va tornar a apostar per Pau però ara podria tornar a canviar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)