Barça

Alcácer és l'escollit

El Barça mostra interès pel jove davanter del València, pel qual estaria disposat a arribar als 30 milions, a banda d'incloure en l'operació Samper i Munir

El club del Túria afirma que el seu emblema no està en venda

Paco Alcácer és el jugador que vol la secretaria tècnica del Barça perquè sigui l'esbombat quart davanter de la plantilla de Luis Enrique. El nom, el secret més ben guardat de Robert Fernández durant les darreres setmanes, va esclatar ahir a la tarda, hores després que transcendís la presència de Peter Lim, propietari del club del Túria, a Barcelona, i la crida dels executius de l'entitat blaugrana als representants de Munir per tractar el seu futur, i amb l'ombra de Sergi Samper i la seva cessió al València com a rerefons. Només faltava encaixar totes les peces del trencaclosques, uns rumors que van acabar amb la confirmació que el Barça i el València es trobaven asseguts a la taula de negociacions, i amb la presència de Josep Maria Bartomeu i de Peter Lim.

Fonts del club blaugrana van confirmar a aquest diari que l'interès per Alcácer és real, però que en cap cas s'espera que l'acord sigui imminent, ja que són massa els elements que han de quadrar. El València, per la seva banda, va filtrar que era cert que el Barça havia preguntat pel seu davanter insígnia, i que fins i tot havia posat damunt la taula 30 milions d'euros, però que en cap cas preveu l'opció de vendre'l. I és que a València l'operació seria molt impopular, ja que l'afició considera que s'està incomplint la promesa de Lim de construir un equip campió, i més després de la marxa d'André Gomes. Aquest és, és clar, el principal argument del club del Túria per plantar-se i forçar el Barça a apujar l'oferta, i més quan la clàusula d'Alcácer és d'uns prohibitius 80 milions d'euros, una suma que va demanar fixar el mateix davanter fa dos anys com a mostra del seu compromís. El Barça, però, també té les seves cartes, i la principal és l'enorme interès que té el València a assolir la cessió de Sergi Samper, un reforç de luxe que els d'Ayestarán podrien perdre si es neguen a negociar per Alcácer. I l'altra bala a la recambra blaugrana és Munir El Haddadi, el principal escull que s'ha trobat el mateix Barça a l'hora d'aprofundir en la negociació, ja que el davanter d'El Escorial no acaba de veure clar haver de marxar del Camp Nou, i menys si és per fer-ho traspassat. Per això, no es descarta que Munir no acabi entrant en l'operació, o que ho faci només com a cedit, fet que obligaria el Barça a apujar l'oferta del traspàs. Més coll avall sembla la inclusió de Samper, un migcampista que agrada, i molt, a Luis Enrique, que ja li ha comunicat que el millor per a ell és marxar cedit a un primera espasa de la lliga, per guanyar una experiència que al Camp Nou no podrà assolir a curt termini.

Oberta la caixa dels trons, i només una setmana abans de l'inici de lliga, ara toca mesurar bé els temps per mirar de tancar una operació complexa, però no impossible. Del que no hi ha dubte és que Paco Alcácer compleix a la perfecció amb el perfil de jugador que Albert Soler va anunciar durant la seva visita al Barça en l'estada de Saint George's Park, el dia en què va confirmar la renúncia a fitxar Gameiro. El director d'esports professionals del club va confirmar que la secretaria tècnica del Barça treballava en la recerca d'un davanter jove i amb projecció, però també experimentat i, si pogués ser, coneixedor de la lliga espanyola. Tots els camins, doncs, duien a Paco Alcácer.

Fet i forjat a Mestalla


Amb només 22 anys, Alcácer és l'emblema del València. El davanter, que ara és el capità, ha crescut en el futbol de base dels del Túria i va anar cremant etapes fins a debutar amb el primer equip amb només 17 anys el curs 2010/11. L'estiu següent va marcar el seu primer gol amb l'equip del seu cor en el trofeu Naranja en una nit tràgica per a ell, perquè el seu pare va morir tot just sortir de Mestalla per culpa d'un infart. A ell van dedicades des de llavors totes les seves dianes, que el valencià celebra assenyalant el cel amb els dos dits. Aquella temporada va estar a cavall entre el filial i el primer equip del València, i no va ser fins al curs 2012/13 que va poder gaudir d'una temporada sencera a primera divisió. Va ser al Getafe, on va estar cedit un any. A les ordres de Luis García es va començar a forjar com un davanter de categoria.

Quan va tornar a Mestalla, Paco Alcácer es va convertir primer en important i, finalment, en imprescindible i un dels futbolistes més estimats per l'exigent afició. En tres temporades, el creixement del valencià ha estat espectacular i, de fet, el curs passat va ser el màxim golejador de l'equip amb 15 gols, 13 en la lliga i dos en la copa del Rei. A punt de fer 23 anys, Alcácer ja ha jugat 113 partits de lliga, 14 de copa, 13 d'Europa League i 7 de Champions, i ha marcat 33 gols en la competició regular, 7 en la copa i 7 més en competició europea. En total, 147 partits i 47 gols al màxim nivell, que l'han portat a ser l'objectiu per reforçar la millor davantera del món.

POR DE LA REACCIÓ

La temporada passada, amb 15 gols, va ser el màxim golejador del València
El València vol la cessió de Samper i també Munir, però no veu clar vendre l'emblema del club
Alcácer compleix el perfil buscat: un davanter jove, amb projecció i experimentat
Ahir hi va haver una reunió i Bartomeu va posar el nom d'Alcácer damunt la taula
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)