FCBQ

L’Andorra sua per eliminar la Penya a la Lliga Catalana

Bàsquet. Els homes d’Ibon Navarro manen sense trencar el partit en la primera semifinal contra uns badalonins amb problemes en el joc interior

El Morabanc Andorra és el primer finalista de la Lliga Catalana després de superar aquesta tarda per 83-75 el Divina Joventut en la primera semifinal al Barris Nord de Lleida . Els andorrans han dominat des de l’inici sense escapar-se en el marcador amb David Walker, Shurna i Vitali com a homes destacats contra una Penya delmada en el joc interior per les baixes de Todorovic, Miller i Birgander. José Nogués, Dawson i Laprovittola han estat els més encertats dels verd-i-negres.

L’Andorra ha agafat les regnes d’inici amb un parcial de 9-2, amb la rèplica sobretot de Nogués, si bé la igualtat ha estat la nota dominant. Un 6-0 final ha comportat el 23-17 al final del primer quart. Un triple inicial de Shurna i quatre minuts sense anotar dels badalonins ha tancat el parcial en 10-0 (27-17), amb els problemes en el joc interior creixent amb la ràpida tercera falta de Bieshaar. Els homes de Carles Durán, però, han mantingut una bona actitud i després d’una gran esmaixada del jove Joel Parra i una entrada de Laprovittola s’ha acostat a un punt (34-33), diferència que s’ha mantingut al descans: 38-37.

L’Andorra ha sortit millor a la segona part i amb triples de Shurna i Vitali ha amenaçat de tornar a obrir una escletxa en el marcador i la Penya ha reaccionat d’entrada, però no ha acabat bé el quart, en què Albicy sobre la botzina ha situat un 65-56. El darrer període ha mantingut la dinàmica en què els andorrans no s’escapaven del tot, ni els verd-i-negres, amb Morgan, Dawson i Laprovittola de menys a més, capgiraven el marcador. Els esforços dels badalonins no han servit per baixar dels quatre punts.