FCBQ

Barça i Andorra disputaran la final de la Lliga Catalana

Bàsquet. Els blaugrana, sense tir exterior (1/15 triples), eliminen un Baxi Manresa amb baixes de pes en un partit de poc encert ofensiu

El Barça és el segon finalista de la Lliga Catalana, acompanyant l’Andorra avui a les vuit del vespre al Barris Nord de Lleida. Els blaugrana, sense tir exterior (1/15 triples), han dut la iniciativa contra un Manresa que ha anat fent la goma fins caure 78-63. Tomic i Heurtel han destacat en el bàndol barceloní, mentre que els manresans, que tenien baixes de pes com Renfroe i Doellman, han comptat amb l’encert de Ryan Toolson (21 punts).

La defensa del Barça ha ofegat d’entrada al Manresa, que ha necessitat gairebé tres minuts per anotar la primera cistella (7-0).Ryan Toolson ha estat l’encarregat de fer entrar els del Bages en el partit lluint canell (11-16). Al final del primer quart, màxima igualtat (16-16), però la tendència inicial s’ha repetit al segon període, en què els blaugrana ha ofegat l’atac manresà i Blazic i Tomic han fet que la diferència superés els deu punts (32-21). Les pilotes perdudes i la manca d’encert en el triple (1/7 al descans) han frenat als homes de Pesic, que han vist com la història es repetia i el marcador s’igualava. 35-33 a la mitja part.

La segona part ha mantingut la mateixa dinàmica. Thomas Heurtel ha distanciat el Barça (52-42) i ha abusat de Jou, però sense tir exterior (1/13 triples), la diferència no ha anat a més contra un Manresa que ha fet descansar Toolson, que duia 19 punts en 17 minuts, tot el quart, aconseguint mantenir-se dins del partit: 59-53. Peñarroya ha tornat a donar minuts al tirador nord-americà veient que el Barça no sentenciava i també ha provat una defensa zonal. El problema dels del Bages també ha estat l’atac, amb només cinc punt s en gairebé set minuts.