FCBQ

Fi a la dècada prodigiosa

El MoraBanc ridiculitza el Barça i posa fi a nou anys d’hegemonia blaugrana amb el seu primer títol de tota la història

Els d’Ibon Navarro s’exhibeixen amb 17/30 des de 6,75 metres i el Barça, 3/18; Font és el millor

BARÇA 76 MORABANC 94

BARÇA LASSA:Pangos (6), Kuric (7), Claver (7), Singleton (7), Tomic (12) -cinc inicial-, Blazic (2), Smits (5), Heurtel (12), Pustovyi (6), Oriola (4) i Font (8). 22/34 de 2. 3/18 triples (1 Smits, 1 Font i 1 Kuric). 23/31 lliures. 30 rebots (6 Singleton). 15 assistències (7 Pangos) i 90 de valoració (12 Heurtel i 12 Tomic).MORABANC ANDORRA:Albicy (3), Walker (8), Vitali (15), UpShaw (10), Diagne (6) -cinc inicial-, Luz (4), Stevic (7), Delas, Shurna (14), Colom, Jelinek (13) i Ennis (14). 18/30 de 2. 17/30 triples (4 Shurna, 4 Ennis, 3 Vitali, 2 Walker, 2 Jelinek i 2 UpShaw). 7/10 lliures. 22 rebots (4 Diagné). 22 assistències (4 Luz i 4 Albicy) i 91 de valoració (15 Vitali).PARCIALS:15-21, 18-25 (33-46); 18-26 (51-72) i 25-22 (76-94).

Mancances al descobert. Dubtes majúsculs i correctiu absolut. L’única cosa positiva és que som al mes de setembre i queda tota la temporada per rectificar. Els blaugrana van veure com el MoraBanc els impedia enlairar el seu desè títol seguit i trencava així una dècada prodigiosa, i els andorrans van estrenar el seu palmarès en la competició. Han hagut d’esperar 39 edicions, però quan ho han aconseguit ha estat per la porta gran, amb una exhibició en tota regla. El MoraBanc ja l’havia guanyat però en etapa LEB. Els d’Ibon Navarro van mostrar que són un equip amb majúscules, amb una plantilla més llarga que el curs passat, que rectifica errors que van passar factura i preparat tant per al repte d’estar entre els millors a l’ACB com per arribar lluny a l’Eurocopa. Com diu el lema del MoraBanc, Mai por. Ahir sens dubte no en van tenir gens. El dubte és si la por la té ara el Barça.

I el desastre blaugrana va començar literalment des del salt inicial perquè el MoraBanc va deixar el Barça sense anotar els primers cinc minuts, però el resultat ja era de 0-10. Pesic va fer entrar Heurtel per un Pangos desencertadíssim i el francès va donar cert aire al seu equip (10-16). Però de nou l’equip andorrà, molt encertat en el triple, va tornar a eixamplar la diferència per sobre dels 10 punts (22-37) després d’un triple d’Ennis. En arribar al descans, 33-46 amb 7/14 triples dels andorrans i amb un Barça que no trobava cap referent, sobretot exterior.

En el tercer quart s’esperava que els blaugrana sortirien amb una mentalitat més dura i intensa perquè el seu desencert va ser absolut un dia més. Si en les semifinals va fer 1/15 triples, ahir no va ser gaire millor (3/18). Ben al contrari que els andorrans, que jugant col·lectivament, amb bona rotació de pilota, van trobar bones situacions de tir i primer Vitali i després Shurna amb quatre triples pràcticament consecutius van fer que la diferència es disparés per sobre dels 20 punts i trenqués la final (44-65).

Font, debut oficial i MVP

Va ser llavors quan Svetislav Pesic va voler donar una lliçó als seus jugadors fent entrar Aleix Font. El jove, que havia jugat 28 minuts només dues hores abans també al Barris Nord en un partit contra el Lleida, va saltar a pista i va donar exemple d’ambició. Va acabar amb vuit punts, però més enllà d’això va avisar que ja és aquí. Jugarà amb el B però serà un fix en dinàmica del primer equip i segur que Navarro, que ahir no era a Lleida, l’ajudarà a fer el salt. També va debutar en la lliga Pustovyi a 8:46 minuts del final però amb tot decidit.

Sant tornem-hi

El MoraBanc i el Barça es tornaran a veure en la tercera jornada de l’ACB al Palau Blaugrana el 7 d’octubre. Veurem si d’aquí a un mes les coses han canviat molt. Si no és així hi haurà enrenou. Al Barça, abans de la supercopa ACB, li queden dos partits amistosos: dimecres a les Borges Blanques contra el Partizan, que ahir va perdre 103-65 contra el Tenerife, i dissabte contra l’Arka Gdynia a Polònia. El MoraBanc jugarà a Vigo contra el Porto i el dia 20 contra el Saragossa a Alguaire.

VESTIDORS

Sempre hem anat un pas enrere del MoraBanc, que ha estat molt encertat en els triples; queda molta feina per fer
Svetislav Pesic

TRIPLES DEL BARÇA

No és normal l’encert que hem tingut en el triple, però el millor és que hem estat un equip i competitiu
Ibon Navarro
9/55
triples
en els tres amistosos fins ara a pretemporada: Penya (5/22), Manresa (1/15) i Andorra (3/18)

L’MVP

Michele Vitali

L’italià, arribat del Brescia aquest estiu, va estar intractable amb una sèrie de 2/4 de 2, 3/4 triples i 2/2 lliures en 23:56 minuts de joc.

El Barça B obté tres punts d’avantatge en la semifinal LEB

El Barça B es va imposar ahir a l’Actel Força Lleida en l’anada de les semifinals de la Lliga Catalana LEB (63-66). El partit de tornada serà a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí el pròxim 23 de setembre (18.30 h). Ahir al pavelló de Barris Nord els de Jorge Serna van dominar des del salt inicial anul·lant en defensa els blaugrana, que en arribar al descans només havien anotat 25 punts (32-25). Al tercer quart els de Diego Ocampo van empatar (42-42) i a partir de llavors van anar al davant amb un màxim avantatge de 49-57. Els jugadors més destacats van ser Aleix Font (26 punts), per al Barça, i Sierra (10+9), per als lleidatans. L’altra semifinal la disputaran el Prat Joventut i el guanyador de les eliminatòries dels equips LEB Plata. Dimecres jugaran Vic-Girona i qui guanyi s’enfrontarà a l’Hospitalet. Qui surti d’aquesta segona eliminatòria serà el rival del Prat el 20 i 22 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)