Mundial

Austràlia no atura la tirania d’Estats Units (73-56)

Mundial. La selecció nord-americana, que només ha perdut un partit en 20 anys, trenca la final al tercer quart

Estats Units només ha perdut un partit en els últims 20 anys. La tirania de les nord-americanes ha viscut avui un nou capítol en penjar-se l’or al mundial en superar Austràlia a la final per un contundent 73-56.

La selecció nord-americana ha sortit decidida a marcar la diferència des del salt inicial, amb dos triples ràpids de les letals Breanna Stewart (10 punts) i Diana Taurasi (13 punts) per dibuixar un intimidador 0-10 per arrencar. Els canvis han servit a Austràlia per centrar-se fins acostar-se 15-18 després d’una cistella d’Alex Bunton. Les nord-americanes han sabut controlar l’habitualment imparable Liz Cambage, que després de martiritzar Espanya el dia anterior, avui al descans només duia 4 punts, amb 2/7 tirs. Una falta en un llençament de tres de Taurasi ha permès que la diferència tornés als dobles dígits (23-35), si bé les aussies han rebaixat una mica la distància al descans (27-35).

La final no ha anat gaire més enllà. Brittney Griner no n’ha tingut prou d’amargar Cambage (2/10 i 3 pilotes perdudes), sinó que hi ha sumat 15 punts. Orfes de la seva referència interior i eix del joc, les australianes han estat cinc minuts sense anotar i el marcador ja reflectia un preocupant 27-44. Els esforços d’Alanna Smith (10 punts) no han evitat que la diferència superés els 20 punts, fins a un màxim de 23 (38-61), convertint l’últim període en un simple tràmit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)