FEB

Gernika evita el triple triomf català (66-72)

Bàsquet. L’Spar Citylift ebsopega amb el Gernika mentre Snatt’s Sant Adrià es resisteix a baixar i Cadí segueix tercer a la classificació

L’Spar Citylift ha enllaçat la tercera derrota en set dies, la primera amb el Gernika que no guanyava des dels quarts de final de la copa i que havia perdut els tres anteriors duels amb l’Uni.

Dinàmiques

Les gironines s’havien refet de les derrotes de la darrera setmana, dolorosa la d’Avenida a Salamanca i dolça la de dijous a Fontajau perquè deixava oberta una semifinal quasi perduda amb el -18 al final del tercer quart. L’estat d’ànim de l’equip s’ha vist al primer quart, amb un 3-8 d’inici i un parcial de 13-2 que obligava el Gernika a aturar el duel a 2:46 (21-15, contraatac de Williams en el seu novè punt). La diferència s’ha estabilitzat al segon quart (28-21, Palau de tres), fins que Gabby Williams i Keisha Hampton han tornat a coincidir a la pista i l’aler nord-americana amb passaport francès ha situat la màxima ne dotze dues vegades (35-23 i 37-25).

Però les basques han ajustat el marcador al tercer quart (54-48, Roundtree en un 3x1 al contraatac) i, amb només Hampton veient cistella, s’han posat a un a l’últim (58-57, Mazionyte també al contraatac) a 6:51 pel final.

Gabby Williams ha desfet l’empat a 58 en una altra contra, assistida per Oma a 4:29 i, Banham de tres, ha posat Gernika per davant per primer cop des del primer quart (60-63). Després, ella mateixa ha fet emmudir Fontajau amb un altre triple (62-66) a un minut abans del rosari de tirs lliures.

Vives

L’Snatt’s Femení Sant Adrià es resisteix a llançar la tovallola tot i que faria falta un miracle perquè queden dues jornades i una d’elles és contra l’Avenida, la última. César Aneas va sumar el seu primer triomf 70-60 sobre l’Ensino en un partit en què s’ha encomanat a Coulibaly (16 punts, 19 rebots i 27 de valoració) per mantenir l’esperança..

Cadí segueix

Cadí la Seu té cada vegada més a prop poder assegurar la tercera posició perquè a dues jornades del final de lliga regular no va fallar contra un Bembibre que no va ser rival. A més, el seu immediat perseguidor, el Gernika, juga avui a la pista de l’Uni Girona. Les de Bernat Canut van trencar el partit en el segon quart on van imposar un ritme de joc ràpid i en defensa va ofegar totalment les de Lleó. El tècnic català es va poder permetre el luxe de fer jugar totes les seves jugadores en un gran treball col·lectiu en què fins a cinc jugadores van arribar o superar els 10 de valoració.