Mundial

XAVI RABASEDA

ALER DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA I DEL GRAN CANÀRIA

“Es parla més dels que no hi van que dels que sí”

Rabaseda s’ha quedat sempre a les portes d’una gran competició però ara creu que pot ser el moment

“No és bo tants canvis als equips”, confessa l’aler

Vaig créixer anant a Fontajau, el projecte del Marc és fantàstic, espero que torni a ser ACB i seria un orgull jugar un dia amb el Bàsquet Girona

Xavi Rabaseda (Ripoll, 24/2/1989) arriba a la cita en un moment de maduresa personal i professional després de cinc anys al Gran Canària. Mai ha jugat un campionat oficial però fa molt temps que és fix en les convocatòries.

Serà per fi l’any per ser entre els 12 escollits?
Ho desitjo amb passió. M’he quedat sempre a les portes de poder jugar un campionat i en tinc moltes ganes. Crec que pot ser el meu moment. Va ser una frustració quan em vaig quedar a un pas en un Europeu on l’Abrines tenia molèsties però al final hi va anar Pablo Aguilar en el seu lloc. Van guanyar l’or. Veurem com confecciona els rols Scariolo per saber si hi tinc cabuda.
Es parla de les baixes de Pau Gasol, de Sergio Rodríguez, de Mirotic, d’Ibaka... però hi ha un gran equip?
És cert que les baixes són molt importants i rellevants però em sorprèn perquè s’ha parlat molt més dels que no hi van que dels que sí. I n’hi ha uns quants top que no només són NBA sinó que en són campions.
Un mundial a finals d’agost. Com s’ha preparat en vacances?
No descansant. Em vaig quedar a Las Palmas entrenant-me i em vaig escapar només per al meu campus a Ripoll, que ja és la vuitena edició i que em fa feliç pel poble. Però m’he estat entrenant amb el Víctor Garcia, ara ajudant de Scariolo, i arribo preparat a la concentració.
Personalment ha estat un any dur perquè han quedat fora del ‘play-off’, de la copa, d’Europa i canvis d’entrenadors i jugadors...
Ha estat decebedor. No ens ho esperàvem però hem vist que l’Eurolliga és duríssima i des de Las Palmas els viatges són més llargs. Ens ha passat factura i espero que n’haguem après la lliçó per no repetir errors i aprendre de l’experiència.
A l’equip només es queden 2. No és negatiu que a l’ACB hi hagi tants canvis a les plantilles?
Això d’aquest estiu està sent increïble perquè l’ACB sempre ha estat atractiva, hi ha situacions a l’NBA que fa que hi hagi jugadors que prefereixin venir a jugar la G-League. Al Gran Canària han estat circumstàncies diferents. Però és cert que per l’aficionat no és bo que hi hagi tants canvis. És molt difícil aconseguir que la gent s’identifiqui. Falta continuïtat en els projectes.
Tothom esperava que rebrien una invitació per jugar alguna competició europea però s’han quedat sense res. Sorprès?
Una mica sí. Es parlava que donarien una invitació però no ha estat així. I la realitat és que esportivament no ens ho hem guanyat i, per tant, no hi ha res a dir. Ho haurem de fer aquest any molt bé per guanyar-nos un bitllet per Europa.
Amb el gran equip que estan fent i un sol partit per setmana no hi ha excusa per estar entre els grans?
Veurem la dinàmica que agafa l’equip i com ens conjuntem. Serà una temporada més relaxada amb tota una setmana per preparar un sol partit i això, independentment després de guanyar o perdre, és a priori millor.
Es separa el clan del fuet que formaven amb Oriol Paulí i Albert Oliver. El de Terrassa continuarà al Betis amb 41 anys. Quin exemple!
Com a jugador i com a persona. L’Albert viu pel bàsquet, és un boig d’aquest esport i no ha perdut la intensitat i passió pel bàsquet mai, cosa que és difícil quan van passant els anys. No podria jugar a aquesta edat a l’ACB si no s’hagués cuidat molt i és i ha de ser un exemple per a tothom.
Com a gironí què li sembla el projecte de Marc Gasol?
Em sembla fantàstic. Vaig créixer anant a Fontajau a veure bàsquet amb la generació de Middleton, Vallmajó, Darnés... i Girona és una ciutat de bàsquet. En Marc ha dit sempre que vol tornar el que Girona li ha donat i pel que sembla és molt perquè està apostant fort. S’estan fent les coses molt bé i no sé quan tardarà a estar a l’ACB però hi arribarà. Veurem en el futur si arriba a temps per poder jugar-hi perquè seria un orgull poder jugar a l’ACB amb el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)