Mundial

A les seves mans

Mundial 2019. Amb menys talent que anys anteriors, els referents d’Espanya per arribar al podi són Ricky i Marc

La selecció espanyola debuta aquest migdia (14.30 h, Cuatro i DAZN) contra Tunísia, una selecció molt inferior i que té vells coneguts de l’ACB. La seva màxima estrella és Salah Mejri, ex-Obradoiro i ex-Madrid, ara a les files dels Mavs de l’NBA, que és el gran dominador de la pintura. També hi haurà Michael Roll, ex-Saragossa i amb experiència en diferents equips europeus. Els de Scariolo han de passar la primera fase sense complicacions –passen els dos primers– però el que és important és no tenir patinades inesperades perquè els resultats de la primera fase s’arrosseguen a la segona.

El camí d’Espanya en el mundial, davant les absències de referents com Pau Gasol, Sergio Rodríguez, Serge Ibaka, Nikola Mirotic o Àlex Abrines, són dos catalans: Marc Gasol i Ricky Rubio. Si ells juguen bé hi ha possibilitats, si no l’equip pateix perquè està limitat de talent respecte a altres anys.

Marc Gasol arriba a la cita després de ser campió de l’NBA i, superats ja els problemes estomacals que li van impedir jugar contra l’Argentina i Rússia, serà una peça clau.

Ricky Rubio arriba a la cita en un moment de confiança espectacular sobretot en atac, on ha fet una mitjana de 16,6 punts durant la preparació. Després del seu fitxatge pels Suns, el base del Masnou està mostrant la seva versió més madura perquè no només reparteix joc sinó que també executa. D’ambició no en faltarà, a la selecció espanyola, però els altres motors com són Rudy o Llull no estan tan frescos com en altres cursos per l’edat i l’acumulació de partits i hi ha molts inexperts en cites així.

Quatre mundials jugats

Dos dels referents de la selecció espanyola, Rudy Fernández i Marc Gasol, disputen el seu quart mundial, una cosa que només han aconseguit tres jugadors més en la història del bàsquet a Espanya: Andrés Jiménez, Juan Carlos Navarro i Felipe Reyes.

Bases
Ricky Rubio 1,92 Suns
Quino Colom 1,88 València
Sergi Llull 1,92 Madrid
Escortes
Pau Ribas 1,92 Barça
Rudy Fernández 1,94 Madrid
Alers
Xavi Rabaseda 1,92 G. Canària
Víctor Claver 2,07 Barça
Alers pivots
Juancho Hernangomez 2,06 Nuggets
Javi Beirán 2,05 G. Canària
Pivots
Marc Gasol 1,92 Raptors
Pierre Oriola 2,08 Barça
Willy Hernangomez 2,11 Hornets

Seleccionadors que van ser jugadors en un mundial

En el campionat es dona la circumstància que hi ha fins a cinc seleccionadors que al seu dia van jugar un mundial. Eddie Casiano, tècnic de Puerto Rico, va jugar els del 1994 i el 1998; Aleksandar Petrovic, seleccionador del Brasil, va jugar els del 1982 i el 1986. Sasha Djordjevic (Sèrbia) el 1998 va ser campió. Serguei Bazarevich (Rússia) va jugar el del 1990 i el del 1994 (va fer 162 punts de mitjana i l’equip va obtenir la plata). Romero Sacchetti, seleccionador lituà, va jugar el del 1986, i Henrik Rodl (Alemanya) i Paul Henare (Nova Zelanda) el del 2006.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)