Més bàsquet

David Kravish remata la feina

Bàsquet. El pivot és decisiu per superar el Lietkabelis en la segona victòria del Manresa en la Champions League

MANRESA 76 LIETKABELIS 70

BAXI MANRESA:Pérez, Davis (9), Tomàs (3), Vaulet (8), Kravish (19) –cinc inicial–; Magarity (17), Sakho (1), Peñarroya, Toolson (12), Dulkys i Báez (7).LIETKABELIS:Brown (9), Dimsa (8), Sajus (9), Lipkevicius (5), Sakic (11), –cinc inicial–; Maldunas (6), Normantas (7), Sinovic (2), Lekunas (11) i Olujobi (2).PARCIALS:13-15, 19-15 (32-30); 24-21 (56-51) i 20-19 (76-70).ÀRBITRES:Glisic, Straube i Sharapa.PÚBLIC:3.450 espectadors.

El Baxi Manresa va aparcar la desfeta de la lliga ACB contra l’Iberostar Tenerife i va segellar la segona victòria en dues jornades en la Champions League. El conjunt bagenc va portar la iniciativa durant gairebé tot el partit, però no va poder rematar la feina contra el Lietkabelis fins al final, amb David Kravish, amb 19 punts determinant des de la pintura.

Els dos equips van anotar en els seus tres primers atacs, amb sis punts consecutius de Kravish. Però a partir d’aquí es va entrar en una fase de desencert i sense ritme per cap dels dos conjunts. El desconcert es va aguditzar en les files manresanes, ja que el rival va prendre la iniciativa amb un parcial de 8-13. Pedro Martínez va demanar temps mort per canviar la dinàmica. L’entrada de Ryan Toolson va exercir de revulsiu i amb un triple de Magarity i una cistella del mateix escorta nord-americà es va tornar a igualar el partit. Lekunas va tancar el primer quart amb un mínim avantatge per als lituans (13-15). El Manresa acreditava uns pèssims percentatges en el llançament, una tendència que es va redreçar en el segon quart, amb tres triples gairebé consecutius de Magarity, Toolson i Báez, en els millors minuts de joc locals (24-17). La mala notícia va ser la lesió de Marc Peñarroya, que havia debutat al final del primer quart i que es va torçar el turmell esquerre a l’inici del segon. El conjunt bagenc portava el ritme de joc i dues cistelles consecutives de Vaulet ampliaven l’avantatge fins al 30-22. El Lietkabelis, a través de Sakic, va reaccionar i amb un parcial de 0-6 va tornar a ajustar el resultat abans del descans (32-30).

Després de la represa, els triples de Pere Tomàs i William Magarity, i les penetracions del reaparegut Jordan Davis tornaven a donar el comandament al Manresa (44-36). El Lietkabelis no rutllava ni en defensa ni en atac, i el conjunt local, dominador en el rebot, ampliava l’avantatge fins als 12 punts (53-41). L’equip de Nenad Canak no veia cistella en els triples, però l’encert de Lekunas en els tirs lliures va tornar a enganxar el seu equip al partit (56-51) abans d’entrar en l’últim quart del partit. El conjunt lituà va necessitar més de 32 minuts per encistellar més enllà de la línia de 6,75 m. Brown i Normantas van trencar la sequera i van empatar el duel encara amb 7:20 de partit. El Baxi Manresa no va defallir. Magarity continuava inspirat en el llançament i, després d’un intercanvi de cops, Kravish, com a l’inici del partit, va reaparèixer per enllestir la feina i sentenciar la victòria amb 5 punts consecutius (76-68). El Lietkabelis només va tenir temps per deixar el resultat final en un 76-70.