FEB

Fontajau arribarà a temps per a l'Spar Citylift-Avenida

Bàsquet. L’Ajuntament, que instal·larà el nou parquet el dia 12, confirma a l’Spar Citylift que el pavelló estarà preparat per l’esperat partit contra l’Avenida, el dia 16

El partit de la Lliga Femenina del dia diumenge 16 entre els dos últims campions, l’Spar Citylift i l’Avenida, es podrà jugar a Fontajau un cop l’Ajuntament ha pogut garantir al club que el duel es podrà jugar amb totes les garanties de seguretat i de treball que s’exigeixen..

El parquet, que s’instal·larà dimecres de la setmana vinent, no era ahir al matí a principal preocupació per arribar a temps a una de les grans cites d’aquesta temporada. L’objectiu dels tècnics i el servei d’Esports de l’Ajuntament era que Fontajau pogués ser l’escenari del duel amb unes condicions mínimes per als aficionats i esportistes i amb els requeriments que exigeixen les federacions. “Ens vam comprometre amb l’Uni i també el Bàsquet Girona –té partit de LEB Plata el dia 15– a comunicar-los abans de divendres la decisió de si podran jugar-hi o no perquè ells també han de treballar amb temps”, va explicar la regidora d’Esports, Eva Palau.

El director general de l’Uni, Xavi Fernández, ja va avançar dimarts que si el partit contra l’Avenida no s’hagués pogut jugar finalment a Fontajau el duel s’hauria traslladat Palau Sacosta ja que s’havia descartat l’opció d’anar a jugar-lo fora de Girona tot i els oferiments que havia rebut el club. L’Uni també podrà jugar el següent partit de l’Eurolliga, el dia 20 contra el Familia Schio italià, a casa seva.

Cronologia

El muntatge del nou parquet ja s’ha dissenyat; els tècnics de l’Ajuntament l’han anat a veure a Tarragona, on es guarda a peces en un gran magaztem. Dimarts a la tarda un tràiler el portarà a Girona. L’endemà es col·locarà peça per peça a la pista central de Fontajau i dijous es marcaran les línies. Divendres tant l’Spar Citylift com el Bàsquet Girona podran fer-hi els primers entrenaments després de la inundació provocada pel desbordament del Ter el 23 de gener. Els jugadors i membres dels dos clubs van ser desallotjats pràcticament durant la inundació. En menys d’un mes s’haurà trobat una solució d’emergència a una situació que l’endemà semblava dramàtica.

La col·locació del nou parquet serà provisional. L’Ajuntament ja n’ha encarregat un de nou –120.000 euros–que s’instal·larà un cop acabi aquesta temporada, al mes de maig. La reparació de la pista on juga el Fontajau i la pista blava serà més ràpida.

La factura final

Respecte als càlculs finals pels desperfectes, que es van situar d’entrada en uns 1,2 milions d’euros, no variaran gaire, segons Eva Palau. Després hi ha, és clar, la pregunta de qui ho pagarà. “Els pèrits de l’assegurança estan fent la seva feina aquests dies i ells ja faran la seva pròpia estimació; veurem si hi estem d’acord i quina part n’hem d’assumir, però la Generalitat, la Diputació i l’Estat ja han dit que col·laboraran amb nosaltres”, assenyala la regidora.

REACCIONS

Hem de garantir unes condicions de seguretat i de treball mínimes a Fontajau perquè els partits es puguin jugar

EL MUNTATGE

Les jugadores de l’Uni es podran tornar a entrenar a Fontajau el divendres 14
Quan acabi la temporada instal·larem un parquet nou per al curs 2020/21
Eva Palau
Regidora d’Esports

Bones notícies per als grupistes

El GEiEG ja ha comunicat als seus socis que en “breu” podrà tornar a obrir la sala de fitnes, les piscines i els altres serveis de Sant Ponç que van quedar inundats el 23 de gener quan l’aigua del Ter va inundar una de les instal·lacions més emblemàtiques del club. S’ha treballat, sobretot, de forma urgent per recuperar les instal·lacions elèctriques, la part més sensible de tot plegat.

Solidaritat internacional

L’Spar Citylift ha agraït per la xarxa l’enviament de material que estan fent diferents clubs de tot arreu des que el club es va quedar sense magatzem ni oficines. En aquest sentit, destaca el material que ha enviat l’Arka Gdynia, club de l’Eurolliga i campió de Polònia, l’equip que era a Girona el 23 de gener passat. De fet, va entrenar-se a Fontajau poques hores abans de la inundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)